Blogi

Walmart Marketplace – Kasvava Verkkokauppa-alusta

Palaa blogiin

Walmart Marketplace on Walmartin omistama ja operoima verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa kolmannen osapuolen myyjille mahdollisuuden myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille. Alusta tavoittaa kuukausittain yli 100 miljoonaa uniikkia kävijää, ja sen kautta toimii yli 150 000 kolmannen osapuolen myyjää. Mikä tekee Walmart Marketplacesta niin houkuttelevan ja miten se eroaa muista verkkokauppapaikoista, kuten Amazonista?

Lue myös: Amazon vs. Walmart – Erot ja Yhtäläisyydet

Mikä Walmart Marketplace?

Walmart Marketplace toimii samankaltaisella periaatteella kuin muutkin suuret verkkokauppa-alustat. Kolmannen osapuolen myyjät voivat rekisteröityä alustalle, listata tuotteensa ja myydä niitä suoraan kuluttajille. Walmart tarjoaa myyjille laajalti tukipalveluja, kuten logistiikkapalveluja Walmart Fulfillment Servicen (WFS) kautta, mikä mahdollistaa myyjille helpon tavan hallita tuotteiden varastointia, toimituksia ja palautuksia. Tämä palvelu on merkittävä tekijä erityisesti silloin, kun haluamme saavuttaa USAn tai Kanadan markkinat kokonaisuudessaan ilman olemassa olevaa laajaa jakeluverkostoa.

Lue myös: Mikä on Amazonin FBA-myyntimalli ja miksi suosittelemme sitä asiakkaillemme?

Alustan käyttö edellyttää myyjiltä tiettyjen vaatimusten täyttämistä, kuten yhdysvaltalaista yritystunnusta. Lisäksi tuotteiden on oltava yhteensopivia Walmartin kiellettyjen tuotteiden säädösten kanssa.

Lue myös: Amazon myynti – Nämä asiat sinun täytyy selvittää

Miksi Walmart Marketplace kasvaa ja kenelle se sopii?

Walmart Marketplace on kasvattanut suosiotaan monista syistä. Walmartin valtavat taloudelliset resurssit ja strategiset kumppanuudet ovat vahvistaneet alustan kilpailukykyä. Jokaisen verkkokauppapaikan houkuttelevuus kumpuaa sen laajasta saatavuudesta ja tukipalveluverkostosta, joista kumpaankin Walmart on tehnyt mittavia investointeja viime vuosien aikana. Walmart on myös entuudestaan yksi Pohjois-Amerikan tunnetuimpia brändejä, joka houkuttelee lukuisia kolmannen osapuolen myyjiä liittymään yhtiön kauppapaikalle.

Lue myös: Mistä etsit ensimmäisenä tuotteita, kun harkitset nettishoppailua?

Alusta sopii erityisesti yrityksille, jotka haluavat laajentaa markkina-aluettaan Pohjois-Amerikassa ja hyödyntää Walmartin suurta asiakaskuntaa. Vaikka kansainvälisille myyjille liittyminen saattaa olla haastavampaa, Walmart on alkanut hyväksyä myyjiä myös valituista muista maista, kuten Kiinasta, Intiasta ja Englannista. Suomi ei tällä listalla kuitenkaan toistaiseksi ole, joten myynnin aloitus Walmartin markkinapaikalla vaatisi yrityksen rekisteröintiä Yhdysvaltoihin.

Lue myös: Kansainvälinen myynti Amazonissa – Kuinka valloittaa uusia markkinoita?

Tuleeko Walmart Marketplace Suomeen?

Tällä hetkellä Walmart Marketplace on keskittynyt vahvasti Yhdysvaltoihin ja Pohjois-Amerikkaan, eikä ole viitteitä siitä, että alusta laajentuisi lähitulevaisuudessa Suomeen. Kansainväliset yritykset voivat kuitenkin myydä tuotteitaan Yhdysvalloissa, jos ne täyttävät Walmartin vaatimukset ja ovat rekisteröity hyväksyttyihin maihin

Lue myös: Amazon vs. Temu: Miten Temu haastaa Amazonia Euroopassa?

Uhat ja mahdollisuudet myyjille

Walmart Marketplace tarjoaa monia mahdollisuuksia myyjille, mutta siihen liittyy myös haasteita. Alustan suuret kävijämäärät ja kattavat logistiikkapalvelut ovat merkittäviä etuja, mutta kilpailu voi olla kovaa. Vaikka Walmartilla on vähemmän myyjiä kuin Amazonilla, sen asiakaskunta on laaja ja aktiivinen. Walmart on myös Amazon-myyjien keskuudessa suosituin laajentumisen kohde vuonna 2024 Jungle Scoutin State of the Amazon Seller 2024 -kyselytutkimuksen mukaan.

Lue myös: Amazon-myyjän näkymät vuodelle 2024

Mahdollisuudet:

  1. Suuri asiakaskunta: Walmartin kautta myyjät voivat tavoittaa valtavan määrän potentiaalisia asiakkaita. Walmart Marketplacen kautta kolmannen osapuolen myyjille avautuu yli 110 miljoonan kuukausittaisen asiakkaan asiakaskunta. Tämä liikenne tekee Walmart Marketplacesta jo Yhdysvaltojen 2. Suosituimman verkkokaupan heti Amazonin jälkeen.
  2. Logistiikkapalvelut: Walmart Fulfillment Service tarjoaa myyjille helpon tavan hallita toimituksia ja palautuksia. Tämä on merkittävä hyöty erityisesti silloin, kun emme halua tai pysty rakentamaan laajaa jakeluverkostoa itse.
  3. Vahva brändi: Walmart on tunnettu ja luotettu brändi, joka edistää kuluttajien positiivista mielikuvaa myös kolmannen osapuolen myyjille. Tämän tiedetään hyödyttävän erityisesti kohdemarkkinassa pienempiä ja uusia brändejä, jos ne näkyvät asiakkaille entuudestaan tutulla ja luotettavalla kauppapaikalla.

Lue myös: Millaiselle yritykselle myynti Amazonissa sopii?

Uhat:

  1. Kilpailu: Vaikka myyjiä on vähemmän kuin Amazonilla, kilpailu voi silti olla kovaa suosituilla tuotekategorioilla. Walmart myös myy omassa katalogissaan olevia tuotteita Walmart Marketplacella, jotka usein nousevat kolmannen osapuolen myyjiä helpommin hakutulosten kärkeen.
  2. Alustavaatimukset: Walmartin myyntiin liittyvät vaatimukset ja hakemusprosessi voivat olla monimutkaisia ja aikaa vieviä. Muista alustoista poiketen Walmart vaatii alustalle pyrkiviltä myyjiltä virallisten dokumenttien lisäksi myös aikaisempaa näyttöä menestyksestä verkkokaupassa. Tämän takia Walmart ei ole mahdollinen valinta vasta verkkokauppaa aloitteleville tuotevalmistajille.
  3. Kansainvälisyys: Kansainvälisille myyjille liittyminen voi olla haastavaa, jos yritys ei ole rekisteröity hyväksytyissä maissa. Walmart myöskin toimii vain Pohjois-Amerikassa, eikä siten vielä sovellu kansainvälisten markkinoiden avaamiseen laajemmin. 

Walmart Marketplace tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia myyjille, jotka haluavat laajentaa markkinoitaan Pohjois-Amerikassa. Alustan vahvat logistiikkapalvelut ja suuri asiakaskunta tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon, vaikka kilpailu ja liittymisvaatimukset saattavatkin tuoda omat haasteensa.

Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista Walmartin verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.