Blogi

Amazon myynti – Nämä asiat sinun täytyy selvittää

Palaa blogiin

Mitä tulee olla valmiina ennen Amazon-myynnin aloittamista? Miten Amazon-myynnin aloittamiseen tulisi valmistautua?

Amazonin markkinapaikka tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia yrityksille kansainväliseen kasvuun, mutta sen monimutkainen ekosysteemi ja säännöt vaativat usein huolellista perehtymistä ennen myynnin aloittamista. Tässä artikkelissa käsittelemme tärkeitä asioita, joita sinun kannattaa pohtia ennen myynnin aloittamista Amazonissa.

Lue myös: Raivaa tie Amazoniin: kuinka lähteä liikkeelle?

1. Kategoriarajoitukset Amazonissa Saatko myydä tuotteitasi?

Ensimmäinen selvitettävä asia on, saako tuotteitasi myydä Amazonissa. Amazonilla on tarkat säännöt siitä, mitä tuotteita alustalla saa ylipäätään myydä ja mitkä tuotekategoriat vaativat erityislupia. Kiellettyjen tuotteiden listalle kuuluu esimerkiksi vakoilu-, uhkapeli-, sekä aseena käytettäviä tuotteita. Joitakin tuotekategorioita, kuten alkoholia, lääkkeitä ja tietyntyyppisiä kosmetiikkaa, säännellään tiukasti, ja näiden tuotteiden myynti vaatii erityisiä lupia. On tärkeää tarkistaa, kuuluuko tuotteesi rajoitettujen kategorioiden piiriin ja mitä toimenpiteitä sinun tarvitsee suorittaa, jotta voit myydä tuotteitasi laillisesti Amazonissa.

Jos et ole varma tuotteidesi myyntikelpoisuudesta, autamme mielellämme.

2. Myyntiluvan myöntäminen tuotteillesi — Mitä asioita tarvin, jotta saan myydä tuotteitani Amazonissa?

Ennen kuin voit listata tuotteitasi Amazoniin, sinun on läpäistävä myyntiluvan myöntämismenettely. Tämä voi sisältää erilaisten dokumenttien, kuten yrityksen rekisteröintitodistuksen, veroasiakirjojen ja tuoteturvallisuutta koskevien sertifikaattien, sekä tuotekoodien sertifikaattien toimittamista. Jos tuotteesi kategoria vaatii erityisluvan myöntämistä, voi Amazon vaatia myös kategoriakohtaisia tositteita ja sertifikaatteja. Varmista, että sinulla on kaikki vaadittavat dokumentit valmiina ennen prosessin aloittamista, jotta voit välttää viivytykset ja mahdolliset hylkäykset.

Lue myös: Tuotekoodit Amazonissa – mitä, miksi ja milloin?

3. Yleinen kilpailutilanne Amazonissa — Millaista kilpailua tuotteeni kohtaavat?

Tuotteidesi kilpailun ymmärtäminen on avain menestykseen Amazonissa. Tutki kilpailijoitasi: kuinka monta arvostelua heillä on, mikä on arvostelujen keskiarvo, millaisia ominaisuuksia tarjotaan, ja miten heidän tuotteensa ovat hinnoiteltu. Tämä tieto auttaa sinua ymmärtämään markkinoiden odotukset ja antaa sinulle realistisen käsityksen siitä, miten tuotteesi pystyvät vastaamaan vallitsevaan kilpailuun. Syvä ymmärrys markkinan odotuksista ja kilpailijoista on yksi tärkeimmistä Amazon-myynnin peruspilareista, sekä olennainen osa palvelupolkumme 1. vaihetta. Asiantuntijamme keskustelevat mielellään tuotteidesi mahdollisuuksista Amazonissa.

Lue myös: Amazon-myyjän näkymät vuodelle 2024

4. Tuotteiden kysyntä Amazonissa — Onko tuotteille riittävästi kysyntää?

Ennen tuotteen listauksen aloittamista on tärkeää selvittää, onko sille riittävästi kysyntää Amazonissa. Amazonin jättimäisestä koosta huolimatta löytyy alustalta edelleen hyvin matalien hakumäärien tuotekategorioita. Hyödynnä Amazonista saatavaa runsasta dataa ja tutki, kuinka usein ihmiset hakevat tuotettasi eri avainsanoilla. Kategorioissa, joissa on vähän tai ei ollenkaan hakuliikennettä, voi olla vaikea saavuttaa kasvua mittavillakin markkinointitoimenpiteillä. Kysynnän määrä vaihtelee suuresti tuotekategorioiden ja Amazon-markkinoiden välillä. Esimerkiksi Euroopan tuoreilla Amazon-markkinoilla on huomattavasti yleisempää törmätä liian vähäisen kysyntään, kuin esimerkiksi USAssa. Jos olet epävarma tuotteesi kysynnästä Amazonissa, ota yhteyttä YAP:n asiantuntijoihin.

Lue myös: Miten Amazon-ostaminen kehittyy vuonna 2024?

5. Amazon avainsanatutkimus — Millä avainsanoilla tuotteita haetaan Amazonissa?

Avainsanatutkimus on keskeinen osa menestystäsi Amazonissa. Ymmärrä, millä avainsanoilla potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotteitasi ja optimoi tuotesivusi näitä avainsanoja käyttäen. Samalla tavalla kuin esimerkiksi Googlen hakukoneessa, myös Amazonissa sisällön hakukoneoptimointi on ensisijaisen tärkeässä asemassa tuotteidesi näkyvyydessä. Erilaisia työkaluja käyttäen voit tarkastella myös kilpailijoiden sijoittumista tärkeimmillä hakusanoilla ja pohtia mahdollisuuksiasi kilpailla hakusijoituksista. Tarkka käsitys tuotteidesi avainsanoista on yksi tärkeimmistä edellytyksistä onnistumiselle Amazonissa. Osaavat matkanjohtajamme auttavat mielellään avainsanatutkimuksessa ja sisältöjen optimoinnissa.

Katso webinaaritallenne: Näin viet tuotteesi kansainvälisille markkinoille Amazonin avulla

Amazon-myynnin aloittaminen vaatii perusteellista valmistautumista ja ymmärrystä alustan toimintaperiaatteista. Ottamalla huomioon edellä mainitut seikat, voit varmistaa, että olet valmis kohtaamaan Amazonin haasteet ja hyödyntämään sen tarjoamat mahdollisuudet.

Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista Amazonin verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!