Blogi

Katso webinaaritallenne: Näin viet tuotteesi kansainvälisille markkinoille Amazonin avulla

Palaa blogiin

Mitä mahdollisuuksia verkkokauppajätti Amazon tarjoaa suomalaisille yrityksille? Millaisilla tuotteilla Amazonissa menestytään? Miten Amazonin FBA ja FBM myyntimallit eroavat toisistaan? 

Muun muassa näitä kysymyksiä pohdittiin webinaarissa, jonka järjestimme yhteistyössä Export Makerin kanssa. Webinaarin tallenne on nyt katsottavissa. 

Katso tallenne 

Tulevaisuuden asiakas shoppailee keskitetyillä markkinapaikoilla – Amazon niistä varmin ja nopein

Yhä useampi meistä hakeutuu yksittäisten verkkokauppojen sijaan keskitetyille markkinapaikoille. Esimerkiksi USA:ssa jo kolme neljästä kuluttajasta aloittaa tuotehaun suoraan Amazonista.

– Haluamme asioida varmimmalla ja nopeimmalla markkinapaikalla. USA:ssa sekä monissa Euroopan maissa Amazon on jo vakiinnuttanut asemansa luotettavana yhden stepin tavaratalona. Kun samasta osoitteesta löytyy lähes kaikki tuotteet kuluttajan tarpeisiin, kuluttajalla ei ole enää kannustinta etsiä tietoa yksittäisistä myyjistä, kiteyttää Your Amazon Partnersin toimitusjohtaja Tommi Sassi webinaarin avauspuheenvuorossa. 

Lue myös: Mistä etsit ensimmäisenä tuotteita, kun harkitset nettishoppailua?

Ratkaisevaa on, miten helposti tuotteesi on löydettävissä näillä kuluttajan suosimilla alustoilla sekä miten ja millaisena tuote siellä näyttäytyy. 

– Yrityksesi tuote voi olla vaikka kuinka hyvä, mutta jos se ei löydy kuluttajien suosimalta alustalta tai sitä ei aktiivisesti ja riittävän ammattimaisesti nosteta kuluttajalle esiin, eivät tuotteet tule myymään, Sassi korostaa esityksessään. 

Amazonissa näkyvyyden kannalta tärkeää on social proofin eli esimerkiksi positiivisten tuotearvostelujen hankkiminen. 

– Asiakkaat eivät odota sinun tulemista paikalle vaan ostavat ja arvioivat sillä välin muita tuotteita, jotka luovat asemaansa ja etumatkaa kilpailijoihin tälläkin hetkellä, Sassi painottaa. 

Tutustu myös: Opas Amazonin valloitukseen 

Kauaskantoiset johtajat ottavat verkkokauppaviidakon haltuun etujoukossa – suomalaisen Finneron tarina 

Webinaarissa kuullaan myös lemmikkitarvikevalmistaja Finneron tarina Amazonissa myymisestä. 

– Kansainvälistyminen on ollut alusta asti meidän tavoitteena, ja Amazon yksi keskeinen kanava tässä, Finneron perustaja Tarja Keen kertoo. 

Yritys aloitti myynnin Amazonissa pienellä budjetilla, mutta on jatkuvasti ottanut käyttöön lisää Amazonin ominaisuuksia. Nykyään Finneron tuotteita on myynnissä 18 maassa. 

– Myynnin aloittamiseen meni valtavasti aikaa ja virheitäkin tehtiin paljon. Meillä oli esimerkiksi vaikeuksia hahmottaa, millä logiikalla myyntiä saadaan generoitua. Ajatuksena oli, että kunhan tuotteet saadaan vietyä Amazoniin, niin myynti lähtee vetämään itsestään, mutta aivan näin yksinkertaista se ei ollut, Keen kertaa. 

Lue myös: Yleisimmät kompastuskivet Amazoniin mentäessä – ja kuinka vältät ne

Nykyään Amazon on yritykselle merkittävä jälleenmyyjä ja tämän rinnalla yritys myy tuotteitaan myös Amazonin seller centralin kautta. 

– Finneron muut jälleenmyyjät näkevät Amazonin merkittävänä näyteikkunana tuotteillemme. Varsinkin isompien ketjujen osalta olemme huomanneet, että on turha edes aloittaa neuvotteluita jälleenmyynnistä ellei ole tarjota tietoa, millainen myynti tuotteilla on Amazonissa. Amazonin myyntiluvut kertovat suoraan kuluttajien kiinnostuksesta brändiin ja tuotteisiin, Keen sanoo. 

Lue myös Hoyla Tools asiakastarina: Näkyvyys Amazonissa herätti jälleenmyyjien kiinnostuksen 

Kasvuhaluisille tuotevalmistajille Amazon tarjoaa valtavan potentiaalin 

Webinaarissa pureudutaan myös siihen, millaisilla tuotteilla yrityksen kannattaa lähteä Amazonin valloitukseen. 

– Jos näkisit tuotteesi myynnissä Prismassa, voisi niillä olla menestyvä myyntipaikka myös Amazonissa, Sassi tiivistää tuotteen kriteerien listausta. 

Sassi korostaa myös pienempien yritysten mahdollisuuksia menestyä verkkokauppaviidakossa. 

– Kuluttajan on helpompi ostaa itselleen tuntemattoman brändin tuotteita Amazonista, koska kauppapaikalla on yleisesti vahva luottamus kuluttajien keskuudessa, hän sanoo. 

Lue myös: Millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii? 

Ilmianna Amazon menestyjä – voita palvelupaketti yrityksellesi 

Onko sinulla suosikkituote, joka erottuu edukseen omassa tuotekategoriassaan? Minkä tuotevalmistajan tulisi sinun mielestäsi suunnata verkkokauppaviidakon valloitukseen vuonna 2024? 

Auta meitä tunnistamaan potentiaaliset kansainväliset menestyjät ja ilmoita oma yrityksesi tai joku toinen yritys mukaan kampanjaan! Vinkkaamalla yrityksen mukaan osallistut Amazon-lahjakorttien arvontaan. 

Kaikista mukaan ilmoitetuista yrityksistä raatimme valitsee finalistit, joista yleisö pääsee äänestämään suosikkinsa. Äänestyksen voittava yritys saa käyttöönsä 5000 euron arvoisen Amazon-palvelusetelin, jolla voi hyödyntää kokeneen iskujoukkomme osaamista verkkokauppaviidakon valloitukseen. 

Lue lisää kampanjasta 

Kuuntele myös Amazon-myyntiä käsittelevä podcastimme