Blogi

Case Hoyla Tools: Aina löytyy parempi tapa

Palaa blogiin

Hoyla Tools myy Amazonin kautta puutarha- ja retkeilytuotteita Saksaan ja USA:aan. Ennen yhteistyötä Your Amazon Partnersin kanssa yritys ei toiminut vielä lainkaan kansainvälisillä markkinoilla.

Alkuun tavoitteeksi otettiinkin uusien rahavirtojen avaaminen sekä ylipäätään tunnettuuden ja tietoisuuden lisääminen. Ensimmäiset tuotteet myytiin Amazonissa 24 tunnin kuluessa kaupan avaamisesta.

Oikeanlaiset työvälineet ovat helpon elämän salaisuus – tämä oli lähtökohtana, kun Hoyla Toolsin toimitusjohtaja Jani Höylä lähti uudistamaan yrityksensä tuotevalikoimaa ja brändiä keväällä 2022.

Orimattilassa toimiva Hoyla Tools suunnittelee ja valmistaa työkaluja, jotka tekevät arjen askareista mielenkiintoisempia ja turvallisempia niin kotona kuin sen ulkopuolellakin.

Hoyla Toolsin Amazon-kauppa keskittyy puutarha- ja retkeilytuotteiden myyntiin sekä Saksan että Yhdysvaltojen markkinoilla.

”Yrityksemme historia ulottuu vuoteen 2005, jolloin aloimme valmistaa ja myydä opetuspolkimia. Tuotantotilojen ja koneiden päivittymisen myötä heräsi kuitenkin kiinnostus alkaa laajentaa tuotevalikoimaa. Meillä oli paljon erityisesti puun pilkkomiseen liittyviä tuoteideoita”, Jani Höylä kertoo.

Yrityksen uudistuessa kansainvälistyminen asetettiin heti tavoitteeksi.

”Suomen markkinat eivät tarjonneet uusille tuotteillemme riittävää kasvupotentiaalia, joten tavoitteena oli alusta alkaen suunnata kansainvälisille markkinoille. Myyntialustaksi oli luontevaa valita Amazon, sillä se edustaa tulevaisuuden kaupankäyntiä ja tarjoaa globaalin näkyvyyden siellä, missä asiakkaat jo ovat”, Hoyla Toolsin toimitusjohtaja Jani Höylä perustelee.

Brändiuudistuksella, kilpailuetujen kirkastuksella ja kateanalyysilla kohti Amazonin valloitusta

Your Amazon Partnersin ja Hoyla Toolsin yhteistyön aluksi teimme kattavan brändityön, jonka yhteydessä yritykselle perustettiin verkkokauppa ja sivustoa uudistettiin palvelemaan paremmin digitaalisia ostopolkuja.

Brändityön lisäksi tehtiin huolellinen kartoitus niin Euroopan kuin USA:n markkinoiden mahdollisuuksista. Kartoitus ja suunnitelma ovat ensimmäinen steppi YAP:n kolmivaiheisella Amazon-menestyspolulla.

”Amazon-markkinoiden strategisella analyysilla hahmotimme tuotteiden menekin, kilpailuedut, katetason ja kysynnän sen verran selkeästi, että Jani pystyi tekemään turvallisen päätöksen aloittaa Hoyla Toolsin myynti Saksan ja USA:n Amazonissa”, kertoo Your Amazon Partnersin asiantuntija Janne Selänpää.

Sekä Saksan että USA:n markkinalla Hoyla Toolsin ensimmäiset tuotteet myytiin 24 tunnin aikana Amazon-kaupan avaamisesta.

Amazonin algoritmien hallinta edellyttää monipuolista osaamista

Hoyla Toolsin onnistuneen Amazon-lanseerauksen takana on monta tekijää, joista yksi keskeisimmistä on ammattimaisen tuotelistauksen luominen.

Houkuttelevat, sopivan kattavat tuotekuvaukset sekä kohderyhmää puhuttelevat kuvat tulee optimoida tarkasti, jotta Amazonin algoritmit saadaan arvostamaan listauksen myyntipotentiaalia.

Amazonin algoritmit arvostavat myös nopeaa reagointia: vastaaminen asiakaskysymyksiin ja -palautteisiin vuorokauden sisällä auttaa keräämään pisteitä ja parantamaan tuotelistauksen asemaa alustalla.

”Your Amazon Partnersin laaja Amazon-osaaminen mahdollistaa sen, että voin keskittyä yritykseni kasvuun ja kehittämiseen, luottaen siihen, että Amazonin listauksiin, asiakaspalveluun ja algoritmin optimointiin liittyvät asiat ovat hyvissä käsissä,” Hoyla Toolsin toimitusjohtaja Jani Höylä listaa yhteistyön hyötyjä.

Lataa opas: Näin viet tuotteesi Amazoniin

Ensimmäinen erä myytiin loppuun tavoitekatteella

Hoyla Toolsin ensimmäinen erä Saksan Amazonissa myytiin loppuun tavoitteen mukaisella katteella kolmessa kuukaudessa, joten yhteistyötä päätettiin jatkaa.

Koska tulokset ja niiden kehitys vastasivat ennakkoon selvitettyä, toinen myyntierä laitettiin nopeasti liikkeelle.

”Kesän ja syksyn 2023 aikana tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon tuotearvosteluja, jotta olemme hyvissä asemissa, kun talven sesonki alkaa. Saksan Amazonissa tuotteidemme arviot ovat jo nyt keskimäärin 4,7 tähteä”, Jani Höylä kertoo.

Lue myös: Miten varmistaa riittävä kate Amazon-myynnistä?

 

”Suosittelen Amazonin valloitusta yhdessä Your Amazon Partnersin kanssa kaikille omia tuotteita valmistaville yrityksille, jotka harkitsevat kansainvälisen myynnin kokeilemista. YAP:n prosessi on selkeä ja kattaa kaikki Amazonissa myymisen vaiheet. Kun tiedän koko ajan, missä vaiheessa olemme menossa, yritykseni kasvu on hallittua ja turvallista.

YAP:n tiimi auttaa laittamaan Amazon-kaupan kuntoon ja luomaan tuotteille houkuttelevan ilmeen. Näkyvyys Amazonissa avaa valtavan potentiaalin verrattuna siihen, että itse yrittäisi aloittaa myynnin kansainvälisille markkinoille omassa verkkokaupassa. Amazon tarjoaa paljon nopeamman tavan saavuttaa asiakkaat, koska potentiaaliset ostajat vierailevat siellä jo kuukausittain tai jopa päivittäin.”

– Jani Höylä, toimitusjohtaja, Planemill Finland Ltd Oy (Hoyla Tools)

Tuotteiden innovointi Amazon-datan perusteella ohjaa kasvua

Hoyla Toolsin myynti on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin ja siksi seuraavana tavoitteena on moninkertaistaa tuotteiden määrä Amazonissa.

”Your Amazon Partnersin mallissa kasvu on harkittua ja etenemiselle on luotu selkeät askeleet. On mielenkiintoista nähdä, miten saamme kasvatettua kysyntää ja myyntivolyymia pitkällä tähtäimellä”, Jani Höylä sanoo.

Kasvun mahdollisuuksia on useita ja yhteistyön myötä ne ovat aiempaa kirkkaammat: Amazonista saatavan datan avulla Hoyla Tools pystyy näkemään, mitä asiakkaat etsivät ja minkälaisia tuotteita kannattaa tarjota. Tätä tietoa käytetään uusien tuotteiden kehittämiseen sekä aiempien parantamiseen.

”Olemme lähteneet viemään tuotantoon sellaisiakin tuotteita, joiden potentiaalia olemme itse saattaneet epäillä, mutta joilla on Amazonissa selvästi kysyntää. Joku itsestä vähän hölmöltä tuntuva tuote voikin osoittautua suureksi myyntimenestykseksi Yhdysvaltojen Amazonissa”, Jani Höylä kuvailee.

Kaiken pohjalla on Your Amazon Partnersin tiimin aktiivisuus ja aito halu auttaa asiakasta menestymään.

”YAP kokoaa minulle säännöllisesti tietoa esimerkiksi siitä, kuinka paljon tiettyjä tuotteita myydään kuukausittain ja mitkä niistä voisivat sopia Hoyla Toolsin brändiimme. Saamme tietoa tuotegenremme tarjonnasta maailmanlaajuisesti, eikä meidän välttämättä tarvitse keksiä pyörää uudelleen myyntimme kasvattamiseksi. Parhaimmillaan voimme luoda omannäköisiä versioita suosituista tuotteista”, hän jatkaa.

Lue myös: Mitä amazon.comissa myyvan yrityksen pitää tietää USA:n verotuksesta

Näkyvyys Amazonissa herätti myös jälleenmyyjien kiinnostuksen

Kilpailijoista erottuvat tuotelistaukset Amazonissa ovat tuoneet Hoyla Toolsille yhteydenottoja myös muilta kansainvälisiltä jälleenmyyjiltä. Esimerkiksi merkittävä pohjoismainen retail-ketju löysi Amazonin kautta Hoyla Toolsin tuotteet ja sai todennettua niiden menekin.

Merkittävien uusien myyntikanavien avautuminen Amazon-kaupan perustamisen jälkeen on yksi syy siihen, miksi kansainvälistymistä tavoittelevien suomalaisten brändien tulisi olla Amazonissa edelläkävijöiden joukossa.

”Myynti Amazonissa tukee yrityksen kansainvälistymistä monipuolisesti. Asiakkaidemme keskuudessa on ollut hyvin tyypillistä, että kun brändi näkyy Amazonissa myös kansainväliset jälleenmyyjät kiinnostuvat yhteistyöstä”, kiteyttää Your Amazon Partnersin asiakasvastaava Tommi Harju.

Kiinnostaako myynti Amazonissa? Valmistelemme ja rakennamme Amazon-menestyspolun yrityksesi tilanteen ja tarpeiden mukaisesti yli 10 vuoden Amazon-kokemuksella.

Lue lisää palveluistamme ja lataa opas Amazonin valloitukseen!