Blogi

Tommi Sassi nimitetty Your Amazon Partners Oy:n toimitusjohtajaksi

Palaa blogiin

Useilla eri liiketoimintasektoreilla ja yrittäjänä aiemmin työskennellyt Tommi Sassi siirtyi heinäkuussa 2023 Your Amazon Partners -yhtiön toimitusjohtajaksi tavoitteenaan kasvattaa yhtiöstä Euroopan arvostetuin kumppani tuotebrändeille, jotka haluavat kasvaa Amazonin avulla.

Syksyn alkajaisiksi istuimme alas jututtamaan uutta kippariamme. Kuinka Suomesta rakennetaan menestystarinoita Amazon-markkinoille, miltä Your Amazon Partnersin tulevaisuus näyttää ja miksi viimeistään nyt jokaisen kauaskantoisen johtajan tulisi havahtua Amazonin tarjoamiin mahdollisuuksiin? 

Hallitusti maailman merkittävimmälle markkinapaikalle – YAP kansainvälisen kasvun kumppanina

Your Amazon Partners on strateginen kansainvälisen kasvun kumppani, joka vie asiakkaitaan maailman merkittävimmälle markkinapaikalle, Amazoniin. Laadukkaiden tuotteiden valmistajille tarjoamme Euroopan varmaotteisimman reitin maailman suurimmille markkinoille yli kymmenessä kohdemaassa. 

– Kansainvälisyys ja digitalisaation tuomat mahdollisuudet ovat aina kiehtoneet minua suuresti. YAP:ssa pääsemme päivittäin toimimaan asiakkaidemme kansainvälistymisen strategisena kumppanina aina strategian luonnista käytännön toteutukseen. On ollut ilo katsoa asiakkaidemme konkreettisia tuloksia eri Amazon-markkinoilla, joita olemme saaneet olla mahdollistamassa, Sassi sanoo.  

Amazon tarjoaa kansainvälistymiselle ja uusien markkinoiden valtaamiselle konkreettisen ja tuotteistettavan työkalun. Oikean kumppanin avulla tämä tavallisesti erittäin kompleksi prosessi voidaan toteuttaa systemaattisesti ja varmasti.

Lue myös asiakastarina: ”YAP:n kanssa yritykseni kansainvälinen kasvu on hallittua ja turvallista”

Kasvun uralla kohti täyden palvelun Amazon-konsultointia

Toimitusjohtajana Sassin tärkein tavoite on Your Amazon Partnersin ydinliiketoiminnan kasvattaminen entistä kattavammaksi avaimet käteen -paketiksi. Näin asiakkaamme pystyvät entistä tehokkaammin valtaamaan uusia Amazon-markkinoita kanssamme.

– Uusien asiakkuuksien avaaminen tuo suomalaisyrityksille parempaa kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla. Samalla se tuo meille tärkeää dataa Amazonin algoritmin toimivuudesta ja listauksien käyttäytymisestä. Kasvattamalla asiakasmääräämme pystymme palvelemaan sekä olemassa olevia, että uusia asiakkaitamme entistä paremmin, Sassi sanoo. 

”Toimitusjohtajana tuon yhtiöön tuoretta nuorta energiaa, sekä kokonaisvaltaista liiketoimintaosaamista. Tämä yhdistettynä kokeneeseen tiimiin ja kykyyn ajatella isosti, näyttää tulevaisuus yhtiöllemme valoisalta.”

Sassi tuo YAP:n tiimiin tuoretta nuorta energiaa, sekä kokonaisvaltaista liiketoimintaosaamista.

– Nuoresta iästäni huolimatta olen ehtinyt kartuttamaan työkokemusta taloushallinnon, markkinoinnin, myynnin, sekä konsultoinnin aloilta erikokoisissa yrityksissä ja yksinyrittäjänä. Tämän lisäksi tililtäni löytyy lopputyötä vaille valmis KTM-tutkinto kansainvälisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden maisteriohjelmasta Jyväskylän yliopistosta. Tämä yhdistettynä nuoreen energiaan, kokeneeseen tiimiin ja kykyyn ajatella isosti, näyttää tulevaisuus yhtiöllemme valoisalta, Sassi kertoo.

YAP:n visiona on kasvaa Euroopan arvostetuimmaksi kumppaniksi, joka luo kasvua laadukkaille tuotebrändeille Amazonin avulla.

– Toimintamme vakiinnuttua YAP:n on mahdollista myös sijoittaa parhaiten Amazon-markkinoilla menestyviin yrityksiin, tarjoten näin entistä tiiviimmän yhteistyön mahdollisuutta potentiaalisille menestyjille. Näin voisimme kasvattaa myös omaa Amazon-tuoteportfoliotamme ostamalla pienempiä yrityksiä, joiden kansainvälistymistä voisimme toiminnallamme edistää, Sassi kuvailee.  

Uusi toimitusjohtajamme Tommi Sassi tuo yhtiöön nuorta energiaa ja monipuolista liiketoimintaosaamista. 50 centin ”If I Can’t” kappaleen voimabiisikseen nimeävän Sassin motto on ”Just do it”.

Amazonin valloituksessa algoritmituntemus korostuu 

Jo yli 74 % USA:n väestöstä tekee päivittäistavarahankintansa Amazonista, eikä kukaan tuotevalmistaja voi enää ohittaa kasvavaa satojen miljardien markkinaa.

Varsinkin USA:n Amazoniin astuessaan yritykset kohtaavat suuren kysynnän lisäksi kuitenkin myös markkinan kovan kilpailun. Pelkästään USA:n markkinoilla aktiivisia Amazon-myyjiä on n. 1,1 miljoonaa ja suurin osa ostoista tehdään jokaisen yksittäisen hakusanan ensimmäiseltä sivulta, eli 30 ensimmäisen myyjän joukosta.

– Tähän joukkoon pääsy ei ole helppoa tai nopeaa, jonka takia Amazon osaaminen ja algoritmituntemus korostuvat. Amazonin algoritmien hallinta vaatii kattavaa koulutusta ja jatkuvaa seurantaa. Asiantuntijoillamme on upotettuna yli 10 000 tuntia Amazon-koulutuksiin ja perehtymiseen, jonka lisäksi seuraamme algoritmin kehitystä jatkuvasti omilla aktiivisilla testituotteillamme, Sassi korostaa. 

Tutustu tiimiimme

”Amazon valloittaa kovaa vauhtia myös Eurooppaa ja pohjoismaita, jonka takia silmien tulisi aueta Amazonin suhteen myös Suomessa.”

Suomesta kansainvälisiä menestystarinoita – kotimaisilla tuotteilla valtava potentiaali Amazonissa

Amazon valloittaa kovaa vauhtia myös Eurooppaa ja pohjoismaita, ja siksi jokaisen kauaskantoisen johtajan tulisi avata silmänsä Amazonin suhteen myös Suomessa.

Amazon toimii Euroopassa jo yhdeksässä eri kohdemaassa, joista suurimpia ovat tänä päivänä Saksa ja UK yli 63 miljardin yhdistetyllä liikevaihdolla. Euroopan kehittyvissä Amazon-markkinoissa on myös paljon potentiaalia menestykseen.

– YAP:n laajempi yhteiskunnallinen merkitys ja missio inspiroivat minua valtavasti. Meillä on Suomessa laadukkaita ja erottuvia tuotteita, joilla on erittäin suurta potentiaalia menestyä kansainvälisesti Amazonissa. Haluamme olla mukana rakentamassa Suomesta kansainvälisiä menestystarinoita, mikä onnistuu parhaiten osaavan kumppanin kanssa, Sassi sanoo.  

Varsinkin pienemmillä Amazon-markkinoilla kaikki myyjät eivät ole vielä heränneet markkinan täyteen potentiaaliin. Useissa tuotekategorioissa tuotelistaukset eivät ole asianmukaisella ammattitaidolla tehtyjä eivätkä ne vielä ole saaneet suurten arviointimäärien tuomaa Social Proofia.

– Tällaisessa kilpailukentässä asiantunteva ja ammattimainen myyjä erottuu edukseen ja nostaa mahdollisuuksiaan nousta oman tuotekategoriansa ykköslistaukseksi, Sassi painottaa.

Amazonissa menestyminen vaatii usein myös kokonaisvaltaisempaa brändi- ja digimarkkinointityötä. Suomen Digimarkkinoinnin kanssa tehtävän yhteistyön myötä verkostostamme löytyy yli 71 asiantuntijaa Amazonin valtaukseen.  

Kiinnostaako myynti Amazonissa? Kipparimme Tommi Sassi ja osaava iskujoukkomme odottavat vain lähtökäskyäsi.

Tutustu myös oppaaseemme: Näin raivaat tuotteellesi tien verkkokauppaviidakkoon