Blogi

Millaiselle yritykselle myynti Amazonissa sopii?

Palaa blogiin

Amazon on maailman suurin keskitetty, sähköinen kauppapaikka, joka tarjoaa kaikenkokoisille yrityksille mahtavat mahdollisuudet kansainvälistymiseen. Erityisesti pienille brändeille se antaa mahdollisuuden kilpailla maailmanlaajuisesti tunnettujen isojen yritysten kanssa. Silti valitettavan harvat suomalaiset yritykset ovat vielä toistaiseksi lähteneet Amazonin valloitukseen. 

Ehkä sinäkin olet sivuuttanut uutisoinnin Amazonin tarjoamista mahdollisuuksista ja ajatellut, ettei Amazon-myynti oikein sovi yrityksellesi tai sen aika tulee myöhemmin? Harhaluulot ja epäilykset uutta tuntematonta kohtaan ovat ymmärrettäviä, mutta eivät useimmiten pidä paikkaansa. Jos yrityksesi tavoitteena on kasvaa ja kansainvälistyä, Amazon on keskeinen myyntikanava tuloksien saavuttamiseen. 

Amazon on jo Euroopassa ja Pohjoismaissa iso juttu ja leviää koko ajan lähemmäs. Pärjäät Amazonissa paremmin, mitä aiemmin sinne lähdet, sillä tällöin saat kilpailuetua muihin yrityksiin nähden. Jos yrityksesi jättää tilaisuuden hyödyntämättä nyt, on karvasta tajuta myöhemmin, että juna meni jo. 

Tässä blogissa käymme läpi, miksi sinunkin kannattaa selvittää tuotteenne potentiaali Amazonin eri markkina-alueilla ja aloittaa myynti harkitusti kokeneen kumppanin kanssa. 

Lue myös oppaamme Amazonin valloitukseen

Myyntiä Amazonissa kannattaa harkita erityisesti jos yrityksesi:

  1. Valmistaa omia tuotteita joko itse tai vahvalla brändillä.
    Oli yrityksesi tuote sitten uudenlainen keittiötarvike, elektroniikkaa tai lähes mitä tahansa kausituotteista urheiluvälineisiin, voitte Amazonissa tavoittaa huomattavasti laajemman kohderyhmän kuin kotimaan markkinoilla. 
  2. Strategisena tavoitteena on kasvu ja kansainvälistyminen.
    Kasvuhaluiselle yritykselle Amazonin potentiaalin kartoittaminen on enemmän kuin tarpeellista. Yrityksen koolla ei juurikaan ole väliä, mutta jonkin verran rahoitusta on hyvä olla takataskussa Amazonin valloitukseen lähdettäessä. 

Amazonissa menestyksen ratkaisee kyky tunnistaa oikeat hakutermit, positioitua niissä oikeilla vahvuuksilla ja rakentaa näistä tuotelistauksia, jotka onnistuvat vakuuttamaan ostajat sekunneissa. Pitkäaikaisen menestyksen avaimet puolestaan piilevät Amazonin algoritmin tuntemisessa ja sen hyödyntämisessä. 

Lue myös: Yleisimmät kompastuskivet Amazoniin mentäessä – ja kuinka vältät ne

Millainen myytävän tuotteen tulisi olla, jotta saavutat tuloksia Amazonissa?

Jotta tuotteesi menestyisi Amazonissa, on tärkeää, että saat sen erottumaan massasta. Tähän on erilaisia erottautumisstrategioita, jotka on esitelty seuraavaksi:

  • Täysin uusi tuoteidea. Uudella tuoteidealla tarkoitetaan, että tuotteesi ratkaisee asiakkaan ongelman tai tarpeen uudella, paremmalla tavalla. Tällä keinolla tuotteesi voi nousta todelliseksi hitiksi.
  • Uusi design. Toinen vaihtoehto on, että tuoteidea on vanha, mutta tuotteen ulkomuoto on uusi. Esimerkiksi väri tai muotoilu voi olla erilainen kuin aiemmilla tuotteilla. 
  • Paremmat tai monipuolisemmat ominaisuudet. Jos tuot Amazoniin tuotteen, joka on lähtökohtaisesti parempi kuin kilpailijoilla, voit saada tuotteesi menestymään.
  • Positiointi. Viimeinen strategia on tuotteen positiointi, joka tarkoittaa, että positioit tuotteesi kilpailijoita paremmin. Tuotteen tulisi edelleen erottautua muista tuotteista, mutta erottautumistekijä voi olla pienempi, kuten tyylikäs pakkaus tai laadukkaat tuotekuvat. 

Lue oppaastamme lisää vinkkejä Amazonin valloitukseen!

Oma verkkokauppa harvoin peittoaa verkkokauppajätin tarjoamat mahdollisuudet 

Amazon tarjoaa monia hyviä puolia, joihin et pelkällä omalla verkkokaupalla pääse käsiksi. Saavutatte muun muassa uutta yleisöä, sillä Amazon on maailman suurin keskitetty sähköinen kauppapaikka, johon asiakkaat myös luottavat. Erityisesti pienempien brändien kohdalla vastaavanlainen luottamus voi olla vaikea saavuttaa ilman Amazonia. 

Siinä missä Amazonin kautta saatte uusia asiakkaita, se tukee myös muita myyntikanavia. Olet ehkä itsekin käynyt joskus lukemassa Amazonista tuotearvosteluja vaikka olisit tehnyt ostoksen lopulta muualta. Tämä on hyvin yleistä ja tästä syystä on hyvä muistaa, että Amazonin avulla asiakkaat pääsevät tutustumaan brändiisi helposti. Myös jälleenmyyjät kartoittavat Amazonista uusia tuotteita omiin myyntikanaviinsa.

Amazon tarjoaa maksupalvelut sekä valmiiksi automatisoidun logistiikkaketjun ja varsinkin kokeneiden matkanjohtajien opissa myynti Amazonissa on helppoa aloittaa. Amazonin veroisen, yhtä monipuolisen ja suositun verkkokauppa-alustan luominen itse on hyvin haastavaa, jopa lähes mahdotonta. Siksi viisas johtaja vie yrityksensä sinne, jossa rahavirrat jo odottavat. 

Kiinnostaako Amazonin valloitus? Me autamme!

Sanonta “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee myös Amazonin valloituksen kohdalla. Jotta menestyt verkkokauppajätin alustalla, on tärkeää tehdä kattava kartoitus ja suunnitelma

Ilman kunnollista suunnittelua, Amazonin valloitus muuttuu sattumanvaraiseksi, etkä pysty tekemään faktaan perustuvia päätöksiä esimerkiksi uusille Amazon-markkinoille laajentamisesta. 

Autamme sinua laatimaan suunnitelman, jonka avulla pääset alkuun. Tiimissämme on vuosien kokemus useiden firmojen viemisestä Amazoniin ja tiedämme verkkokauppaviidakon salat, joten osaamme varmasti auttaa myös sinua ja yritystäsi. 

Tekemämme esivaiheen kartoitus sisältää markkina-analyysin, avainsanatutkimuksen, Amazon-kilpailuetujen kirkastuksen, katelaskelmat ja myyntimallin valinnan, toimintasuunnitelman sekä suositukset jatkoon. Perusteellinen markkina-analyysimme auttaa sinua kehittämään liiketoimintaanne myös kotimaan markkinalla.

Kun kattava kartoitus ja suunnitelma on tehty autamme sinut myös syvemmälle sademetsän siimekseen. Saat meiltä apua muun muassa valmisteluun ja valloitukseen sekä myöhemmässä vaiheessa kasvuun ja kehittämiseen. Tutustu täällä tarkemmin tarjoamiimme palveluihin ja ota yhteyttä

Lue myös asiakastarina: Hoyla Tools myy Amazonin kautta puutarha- ja retkeilytuotteita Saksaan ja USA:aan

”Suosittelen Amazonin valloitusta yhdessä Your Amazon Partnersin kanssa kaikille omia tuotteita valmistaville yrityksille, jotka harkitsevat kansainvälisen myynnin aloittamista. YAP:n prosessi on selkeä ja kattaa kaikki Amazonissa myymisen vaiheet. Kun tiedän koko ajan, missä vaiheessa olemme menossa, yritykseni kasvu on hallittua ja turvallista.” – Jani Höylä, toimitusjohtaja, Planemill Finland Ltd Oy (Hoyla Tools)