Blogi

Mistä etsit ensimmäisenä tuotteita, kun harkitset nettishoppailua?

Palaa blogiin

Vastauksesi saattaa vaihdella suuresti verrattuna maailmanlaajuiseen enemmistöön. Suomessa monet meistä ovat tottuneet käyttämään Googlea tuotteiden etsintään tai suuntaavat suoraan erikoistuneisiin verkkokauppoihin selaamaan vaihtoehtoja. Amazonin vaikutuspiirissä tilanne on kuitenkin aivan toisenlainen.

Tässä blogissa käymme läpi dataa, joka auttaa sinua ymmärtämään miksi Amazon on tärkeä kauppapaikka myös monille suomalaisille brändeille ja mitkä ovat Amazonissa menestymisen edellytykset.

Yli 50 % yhdysvaltalaisista aloittaa suoraan Amazonista

Jungle Scoutin toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan yli 50 % yhdysvaltalaisista aikuisista aloittaa tuotteiden etsimisen vuonna 2023 suoraan Amazonista. Tämä luku nousee vielä korkeammaksi, kun keskitytään pelkästään nuorempaan Z-sukupolveen. Mitä nuoremmista ihmisistä on kyse, sitä vahvempi on heidän taipumuksensa asioida keskitetyillä verkkomarkkinapaikoilla, kuten Amazonissa.

Toisella sijalla Jungle Scoutin listalla on yhdysvaltalainen vähittäiskauppaketju Walmart, joka kuitenkin jää lähes 20 prosenttiyksikön päähän Amazonista nuoremman sukupolven keskuudessa.

Miksi ihmiset sitten valitsevat Amazonin tuotehaun lähtökohdaksi?

Erityisesti Yhdysvaltain markkinoilla Amazon on tunnettu laajana alustana, joka kattaa lähes kaikki tuotekategoriat. Siksi monille tuntuu luonnolliselta aloittaa tuotteiden etsiminen suoraan Amazonin hakukoneesta.

Amazonin hakutoiminto tarjoaa välittömän hintavertailun eri tarjoajien välillä, suuret määrät käyttäjien arvosteluja sekä erinomaisen ja luotettavan logistiikkaverkoston. Tämä helppokäyttöinen alusta tekee ostosten tekemisestä vaivatonta, mikä on yksi syy Amazonin suureen suosioon ja korkeaan konversioprosenttiin.

Lue myös: Miten Amazonin konversio eroaa perinteisen verkkokaupan konversiosta?

Amazonin korkea konversioprosentti juontuu pääasiassa siitä, että kävijät saapuvat sinne pääasiallisesti ostomielessä. Siinä missä muilla verkkosivustoilla ja Google-hauissa ihmiset saattavat etsiä tietoa, ratkaisuja tai apua ongelmiinsa, Amazonissa he yleensä etsivät jo valmiiksi haluamiaan tuotteita. Asiakas on siis Amazoniin saapuessaan ostopolullaan yleensä jo varsin pitkällä verrattuna esimerkiksi Googlesta tietoa etsiessään.

Amazonia on usein verrattu Prisma-kauppaketjuun. Kuinka usein olet lähtenyt Prismasta tyhjin käsin ilman ostoksia? Tai kuinka usein olet mennyt Prismaan ilman ostoaikeita?

Amazonissa noin 70 % ostoksista tehdään ensimmäiseltä sivulta – mutta kuinka sinne pääsee?

Yhdessä asiassa Googlen ja Amazonin hakukoneet ovat kuitenkin todella samanlaisia. Kummassakin hakukoneessa ylivoimaisesti suurin osa ostoista tehdään haun ensimmäisellä sivulla.

Suuri enemmistö käyttäjistä ei koskaan päädy seuraaville sivuille, vaan he tekevät ratkaisunsa täysin ensimmäisen sivun perusteella. Tämä nostaa jälleen erottuvuuden ja tuoteidean sekä sijoituksen hakutuloksissa kriittisen tärkeään asemaan.

Amazonissa myynnin aloitus on helppoa ja verrattain edullista, mutta menestyminen edellyttää ymmärrystä verkkokauppajätin toimintalogiikasta. Amazonin hakutulosten etusivulle pääseminen vaatii huolellista strategiaa ja jatkuvaa optimointia. Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!