Blogi

Miksi Amazoniin: Maailman suurin kauppapaikka avaa mahdollisuuden kaikenkokoisille yrityksille

Palaa blogiin

Oletko koskaan pohtinut, kannattaisiko tuotteita myydä kansainvälisesti oman verkkokaupan, jälleenmyyjäverkoston tai sähköisten kauppapaikkojen kautta? Näistä jälkimmäinen on monelle harkinnan arvoinen vaihtoehto. Kauppapaikkojen kohdalla katseet kääntyvät luonnollisesti ensimmäisenä sinne, missä kaikkein suurimmat rahavirrat liikkuvat – eli Amazoniin. Listasimme 8 syytä, miksi vaihtoehto Amazon-myynnistä kannattaa tutkia tarkemmin.

1. Asiakasvirran ylivoimainen volyymi

Vanha viisaus kertoo, että myyjän pitää mennä sinne, missä asiakkaat ovat. Ensin asiakkaat siirtyivät kivijalkamyymälöistä suurempiin ostoskeskuksiin, jossa riittää tarjontaa. Sama kaava toistui myös verkkokauppojen kohdalla, kun asiakkaat siirtyvät yksittäisistä verkkokaupoista kohti keskitettyjä, parhaiten palvelevia sähköisiä kauppapaikkoja. Näistä suurin ja merkittävin on Amazon.

Maailmalla verkkokaupalla tavoitellut asiakkaat ovat jo Amazonissa. Heillä ei ole useinkaan intoa lähteä kokeilemaan uusia kanavia. Etenkin Yhdysvaltojen markkinalla pätee sanonta, joka kertoo kauppapaikan voimasta: Jos et ole Amazonissa, et ole olemassa.

Amazon mahdollistaa sellaisen rahavirran, kasvun ja potentiaalin, mitä ei ole saatavissa mistään muualta.

Lataa opas: Näin raivaat tuotteellesi tien verkkokauppaviidakkoon

 

2. Myös asiakkaat menevät Amazoniin

Kun asiakas etsii tietoa, hän avaa Googlen hakukoneen. Kun asiakas haluaa ostaa, hän menee suoraan Amazoniin. Asiakkaat ovat siis jo Amazonissa ja etsivät sieltä tuotteita, koska tietävät sen laajuuden. Ei ole montaa asiaa, jota ei pystyisi hankkimaan Amazonin kautta.

Omaan verkkokauppaan asiakasliikenne pitää sen sijaan ensin hankkia omalla kustannuksella, jonka jälkeen pääsee vasta aloittamaan myymisen. 

Amazonissa myynnin ja mainonnan konversioluvut ovat sellaisia, mihin omassa verkkokaupassa ei ole totuttu (lukuja konversioista). Lähteestä riippuen keskimääräinen konversio Amazonissa on 10-15 %.

 

3. Ylivoimainen logistiikan uranuurtaja

Asiakkaat haluavat vastaanottaa tilaamansa tuotteet nopeasti ja luotettavasti. Se onnistuu Amazonilla, joka on onnistunut rakentamaan maailman tehokkaimman logistiikkaketjun, joka toimittaa tuotteet asiakkaan kotiin jopa tunnin sisällä tilauksesta. Amazonin kautta brändi saa tämän merkittävää kilpailuetua tuovan logistiikan vetovoimatekijäkseen.

Amazon on investoinut ja tulee investoimaan valtavia summia logistiikan kehitykseen ostamalla muun muassa omia laivoja ja lentokoneita koronapandemian aikana ulkoisten logistiikkahaasteiden vuoksi, jotta korkeat asiakaslupaukser voidaan täyttää.

Vastaavan tasoisen logistiikkaketjun rakentaminen omaan verkkokauppaan tai jälleenmyyjien toimitusketjuun olisi vaikeaa – ja kallista. Tuotteiden varastointi Amazonissa on tuotemyyjälle kustannustehokasta.

 

4. Kivenkova uskottavuus

Amazon on verkkokauppana asiakkaan näkökulmasta luotettavampi ja uskottavampi kuin brändin oma verkkokauppa. Asiakas luottaa Amazonin palveluun ja tekee siksi hankintansa mieluummin ympäristöstä, jonka palveluun voi luottaa kaikissa tilanteissa. Varsinkaan pienemmän brändin oma verkkokauppa ei saa tätä etua.

Uskottavuus syntyy Amazonissa myös luotettavien tuotearvioiden kautta. Muissa kanavissa asiakkaat eivät voi luottaa yhtä hyvin tuotteita oikeasti ostaneiden asiakasarvioiden objektiivisuuteen.

 

5. Globaalien trendien näyttäjä

Amazonista saadaan paljon tietoa eri markkinoista ja tuotteen potentiaali voidaan todentaa jo ennen myynnin aloittamista. Vallitseviin trendeihin on helppo päästä mukaan ja omia tuotevalikoimia voi kätevästi muokata vastaamaan asiakasmieltymyksiä.

Amazon on maailman suurin data-allas, josta voidaan hankkia tiedot tuotteiden myynnin, kilpailun, hinnoittelun, laadun, asiakastuntemuksen sekä tuotteen mahdollisuuksien kartoittamiseen.

 

6. Nopea skaalautumiskyky

Amazon mahdollistaa nopean skaalauksen brändeille, kun volyymi kasvaa ja laajennetaan uusille markkinoille.

Jalkautuminen usealle markkinalla, markkinoiden skaalaus sekä uusien markkinoiden avaaminen on nopeaa ja helppoa. Esimerkiksi EFN:n eli European Fulfillment Networkin, joka on yksi FBA-mallin myyntitavoista, myyjä voi laajentaa markkina-aluettaan useampaan Euroopan Amazon-markkinaan, vaikka tuotteet olisivatkin fyysisesti varastoituna vain yhteen maahan. Sen avulla voi aloittaa Amazon-taipaleensa Euroopan markkinoilla esimerkiksi Saksan Amazonissa, mutta samalla pystyy kokeilemaan kevyesti vetovoimaa myös muilla Euroopan Amazon-markkinoilla ja laittaa lisäpanostuksia uusiin, vetovoimaisiin markkinoihin.

 

7. Myös muita kanavia aukeaa Amazonin kautta

Amazon tukee muiden myyntikanavien myyntiä ja markkinointia sekä jälleenmyyjien löytämistä uusista markkinoista. Esimerkiksi suuret retail-ketjut seuraavat aktiivisesti tuotteiden menestystä ja kysyntää Amazonissa, joten pelkän Amazon-myynnin lisäksi toimiminen Amazon-alustalla voi myös magnetisoida isompia kanavakumppanuuksia.

Amazon mahdollistaa kustannustehokkaan kansainvälistymisen ja tulevaisuuden kasvun, jonka todentaminen on helppoa ja nopeaa. 

 

8. Pienemmilläkin brändeillä on suuri mahdollisuus Amazonissa

Amazonissa pienillä brändeillä on yhdenvertainen mahdollisuus kilpailla tunnettujen ja isojen brändien kanssa. Tuotteen brändäys, ominaisuudet, erottautumiskyky, laatu, asiakaspalautteet ja Amazon-algoritmiosaaminen ovat ratkaisevia tekijöitä kilpailussa suurimpia brändejä vastaan.

 

Harkitsetko myymistä Amazonissa? Lataa opas Amazonin valloitukseen ja ota meihin rohkeasti yhteyttä. Your Amazon Partners auttaa ottamaan kaiken kaupallisen hyödyn irti maailman suurimmasta kauppapaikasta.