Blogi

Amazon Markkinointi – Erotu näyttävällä sisällöllä Amazon Storefrontin avulla

Palaa blogiin

Mikä on Amazon Storefront? Miten sen saa käyttöön? Mitä hyötyä siitä voi olla?

Verkkokauppamyynnissä brändin laajalla näkyvyydellä on merkitystä kaiken kokoisille yrityksille. Samalla, kun verkkomyynti kasvaa, alustat kuten Amazon tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia luoda erottuvaa sisältöä. Yksi tällainen kokonaisuus on Amazon Storefront, jonka avulla voit rakentaa brändisi näköisen verkkokaupan suoraan Amazoniin. Toiminto on tällä hetkellä käytettävissä vain brändeille, jotka kuuluvat Amazonin brändirekisteriin.

Lue myös: Amazon markkinointi – Miten erottautua kilpailijoista

Mikä on Amazon Storefront

Amazon Storefront on kaikessa yksinkertaisuudessaan brändätty verkkosivu Amazonissa. Storefront on ainoa paikka Amazonissa, jossa muut myyjät ja kilpailijasi eivät voi lainkaan mainostaa omia tuotteitaan. Storefront mahdollistaa tavanomaiselta tuntuvan brändätyn ja kilpailijan mainoksilta suojellun verkkokauppakokemuksen, tavoittaen samalla Amazonin massiivisen käyttäjäkunnan. 


Storefront on ilmainen itsepalvelutyökalu, jolla luot brändillesi oman kodin Amazonissa. Se on hyvä ottaa haltuun, sillä voit helposti esitellä kaikki brändisi tuotteet ja kasvattaa bränditietoisuutta. Storefrontit ovat helppoja navigoida, sillä ne muistuttavat tavallista verkkokauppaa. Vaikka Storefront on Amazon-myyjille ilmainen työkalu, se ei suinkaan ole avoin kaikille myyjille. Myyjän brändin täytyy kuulua Amazonin brändirekisteriin, jotta työkalu avautuu käytettäväksi. Brändirekisteriin liittyäksesi tarvitset tavaramerkin Amazon-kohdemaassasi tai EU:n tavaramerkkirekisterissä.

Keskeisimmät ominaisuudet

Storefront tarjoaa myyjälle paljon, mutta keskeisimpiä ja hyödyllisimpiä ominaisuuksia ovat nämä:

  1. Kustomoitavat layoutit: Myyjät voivat suunnitella näköisensä sivun lukuisten eri mallipohjien, osioiden ja multimediaelementtien avulla.
  2. Brändätyt URLit: Storefronteilla on omat brändeille spesifit URL-osoitteet, joita voit jakaa myös Amazonin ulkopuolisissa kanavissa.
  3. Analytiikkatyökalut: Store insights antaa seurantatietoa kävijöistä, sivustonäytöistä ja myynneistä. Saat enemmän tietoa brändisi suoriutumisesta ja kehityksestä.
  4. Tuotteiden korostaminen: Myyjät voivat nostaa tiettyjä tuotteita tai kokoelmia paremmin esille esimerkiksi sesongin mukaan.
  5. Yhdenmukaisen brändi-ilmeen luonti: Mahdollistaa bränditarinan kertomisen ja mieleenpainuvan sisällön näyttämisen.

Esimerkkejä eri kategorioiden Storefronteista:

Asiakaskokemuksen parantaminen Storefrontin avulla

Amazon Storefront on luotu asiakasta ajatellen. Intuitiiviseksi ja visuaalisesti miellyttäväksi rakennettu sivusto auttaa asiakkaita navigoimaan brändin sivuilla ja löytämään tarvitsemansa. Storefront tarjoaa asiakkaalle häiriöttömän mahdollisuuden tutkia brändisi tarjontaa, joka puolestaan parantaa ostopäätöksen tekemistä.

Ammattimaisen näköinen ja tavallista verkkokauppaa muistuttava Storefront luo uskottavuutta ja asiakkaan on helpompi luottaa brändiin ja sen tarjontaan. Lisäksi huolella tehdyt tuotesivut ja runsaat positiiviset arvostelut auttavat asiakasta tekemään ostopäätöksen.

Lue myös JungleScoutin opas Storefrontin rakentamiseen.

Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista Amazonin verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!