Blogi

Amazon Brand Registry – miksi se kannattaa?

Palaa blogiin

Mikä on Amazon Brand Registry ja miksi siihen kannattaa kuulua? Miten Brand Registryyn voi liittyä? 

Amazon Brand Registry on sisäinen rekisteri verkkokaupan sisäisistä tavaramerkillä suojatuista brändeistä. Brändin rekisteröinti avaa myyjille runsaasti etuja, joita rekisteröimättömät brändit eivät saa. Saat käyttöösi myös tehokkaita työkaluja, joiden avulla voit tehostaa tavaramerkkien suojausta sekä seurata brändin suoriutumista Amazonissa.

Brändirekisterin edut

Brändirekisteri antaa työkaluja brändin maineen ja tuotelistauksien huoltoon ja kontrolliin. Rekisterin kautta saat myös parempaa suojaa immateriaalioikeuksille ja voit tehokkaammin raportoida brändiin ja tuotelistauksiin kohdistuneita rikkeitä. Saat käyttöösi myös Amazonin sisäisen tiimin, joka on erikoistunut brändiasioiden hoitoon. Näin voit jouduttaa juurikin rikeasioiden hoitamista.

Huomaa, että brändirekisteriin kuuluminen ei suoraan anna oikeuksia rajoittaa muita myyjiä myymästä brändisi tuotteita, etkä voi myöskään musta- tai valkolistata tiettyjä myyjiä brändin tuotteiden myynnistä. 

Syvennytään seuraavaksi työkaluihin ja brändinäkyvyyttä edistäviin ominaisuuksiin, joita Brand Registry mahdollistaa:

 • A+ sisältö
 • Amazon Storefront
 • Sponsored ads
 • Amazon Live
 • Amazon Vine

A+-sisältö

Kiistatta yksi brändirekisterin parhaista ominaisuuksista on A+ sisältö. Sen avulla voit luoda kiinnostavaa ja konvertoivaa brändisisältöä tuotesivuille. Kaikenkaikkiaan se antaa mahdollisuuden luoda paljon ammattimaisemman ilmeen, kuin mitä normaalit, pelkkää tekstiä sisältävät listaukset.

Voit tutustua A+ sisältöön syvemmin aikaisemmasta julkaisustamme!

Amazon Storefront

Brändirekisteriin kuuluminen antaa laajemmat mahdollisuudet sitouttavan sisällön luontiin. Storefront on yksi esimerkki arvoa luovasta ja sitouttavasta sisällöstä. Storefront auttaa luomaan tavallisen verkkokaupan näköisen brändisivun ja voit usean eri sivun avulla luoda juuri brändisi näköisen kokonaisuuden.

Merkittävä etu tässä ominaisuudessa on se, että kilpailijoiden tuotteet ja mainokset eivät näy tällä sivulla. Voit siis olla varma siitä, että kuluttajat keskittyvät vain brändisi tarjontaan. Huomioithan, että ennen sivun näkymistä käyttäjille, se vaatii Amazonin erillisen hyväksynnän. Siinä voi kestää muutamia päiviä.

Sponsored Ads

Sponsored Ads on PPC mainonnan kokonaisuus, joista Sponsored Brand Ads on brändimainontaa tukeva mainosmuoto.

Näiden mainosten avulla saat näkyvyyttä brändilliesi kustomoidulla viestinnällä. Voit siis itse päättää, miten kuluttajat näkevät brändisi. 

Lue myös: PPC mainonta Amazonissa – keskeisimmät mainosmuodot ja mittarit

Amazon Live ja Vine

Amazon Live on ohjelma, joka striimaa livevideoita suoraan brändin tuotesivuilla sekä Amazon Live-sivulla. Sen avulla videoiden tekijät voivat esitellä ja puhua tuotteista tarjoten sitouttavaa sisältöä ostajille. 

Amazon Vine on työkalu, jonka kautta brändit voivat saada tuotearvosteluita. Vinen arvostelijat saavat tuotteet ilmaisiksi ja sitä vastaan he jättävät arvostelun tuotteesta. Vine on hyödyllinen uusille brändeille sekä uusille tuotelanseerauksille, sillä arvostelut ovat tärkeitä tuotesivun hakukonesijoitukselle.

Asiakasymmärrys

Brändirekisterin avulla saat entistä kattavampaa tietoa asiakkaistasi. Amazon tarjoaa brändeille lukuisia analytiikkatyökaluja mittaamisen ja sisällön kehittämisen tueksi:

 • Search query performance: katsaus brändin hakusanatehokkuuteen ja kuluttajien hakukäyttäytymiseen. Voit käyttää mittareina hakuvolyymia, brändin markkinaosuutta, CTR:ää (click-through-rate), koriin lisäämisen astetta tai ostoastetta
 • Market basket analysis: mitä brändin tuotteita asiakkaat ostavat yhdessä. Voit hyödyntää tätä ristiin myynnissä sekä tuotepakettien luomisessa. Tai miksei myös uusia tuotteita kehittäessä!
 • Repeat purchase behaviour: Voit käyttää työkalua mm. uudelleenostoon ohjaamisessa ja uusasiakashankinnassa
 • Search catalog performance: Näe, kuinka asiakkaat käyttäytyvät brändin kanssa läpi ostopolun. Voit paremmin ymmärtää myyntiputkea tärkeiden mittareiden, kuten näyttökertojen, klikkien ja ostojen avulla.
 • Demographics: Asiakasymmärryksen kannalta tärkeä raportti, joka näyttää asiakkaiden ominaisuuksia iän, tulojen, koulutuksen, sukupuolen ja siviilisäädyn perusteella.

Brändin suojaus:

Voit suojata immateriaalioikeuksiasi Amazonissa, tukenasi on myös asiaan omistautunut sisäinen tiimi.

 1. Markkinapaikkarikkomusten raportointi, sisältäen virheellisten valituksien ja palautteiden manipuloinni
 2. Listausongelmien raportointi, kuten virheellisten tuotetietojen ja tuotevariaatioiden tietojen, sekä estettyjen listauksien
 3. Immateriaalioikeusrikkeiden raportointi
 4. Teknisten ongelmien raportointi (sis. raporotinti sivun latauksesta tai SC kotisivun toiminnoista
 5. Edellisten vaatimusten (?) eskaloiminen

Amazonin Transparency-ohjelma tarjoaa lisäsuojausta brändille (ja asiakkaille) tuoteväärennöksiä vastaan. Ohjelmaan pitää liittyä erikseen, jonka jälkeen Transparency-koodit on lisättävä myytäviin tuotteisiin. Niiden avulla Amazon voi varmistaa lähettävänsä autenttisia tuotteita kuluttajille, jotka voivat itsekin tarkistaa koodin avulla ostamansa tuotteen aitouden.

Tavaramerkin hausta:

Amazonin brändirekisteriin pääsy vaatii tavaramerkin. Suomalaisille myyjille tämä tarkoittaa vielä sitä, että heidän tulee hakea EU:n laajuinen tavaramerkki, sillä pelkästään Suomessa rekisteröityä tavaramerkkiä ei vielä hyväksytä. 

Amazonin IP Accelerator -palvelu on luotu nopeuttamaan brändirekisteriin pääsyä. Palvelun kautta tehty tavaramerkkihaku päästää myyjän brändirekisterin palveluihin vaikka hakemusta ei olisi vielä hyväksytty. Muussa tapauksessa brändireksiteriin hakeutuminen vaatii etukäteen hyväksyttyä tavaramerkkiä. 

Jos haluaa aloittaa myynnin Yhdysvalloissa, IP Accelerator on harkitsemisen arvoinen palvelu, sillä hakuprosessi voi kestää jopa vuoden. IP accelerator -palvelua hyödyntämällä brändirekisterin palvelut saa usein käyttöön jo muutamassa viikossa.

Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!