Blogi

A+ sisältö ja sen merkitys Amazon-myynnille

Palaa blogiin

Verkkokauppaviidakossa erottautuminen on vaikeaa, mutta välttämätöntä. Amazon on täynnä tuotteita, jotka kilpailevat kuluttajien huomiosta, jolloin tuotelistauksia ehostavien toimintojen merkitys korostuu. Amazon tarjoaa myyjille A+ sisältökokonaisuuden, jonka avulla brändin ilmeestä sekä tuotteiden sivuista saa tyylikkäitä, houkuttelevia ja sisältörikkaita.


Lue lisää siitä, miksi Amazoniin kannattaa ylipäätään mennä.

Mitä on A+ sisältö

A+ sisältö näyttäytyy Amazonissa tuotteiden sivuilla monipuolisina kuvina, infografiikoina, videoina sekä yksityiskohtaisempina tuotekuvauksina. Alla esimerkki siitä, miltä A+ sisältö tuotekuvauksissa voi näyttää:

Sellerapp, 2024

Amazonin A+ sisältö on tärkeä työkalu brändeille, jotka haluavat erottautua tuotteillaan. Se on kokonaisuus, jonka avulla myyjät voivat luoda tuotelistauksia ehostavaa sisältöä mm. bränditarinoilla, korkealaatuisilla kuvilla ja kiehtovilla graafeilla. A+ sisällöstä löytyy kolme tasoa, Basic A+, Premium  A+ (A++) sekä Brand Story. Brand Story näkyy aina ennen muuta A+ sisältöä ja näyttää tältä:

Brand Story -kokonaisuudella voit kertoa ja näyttää brändisi tarinaa ja sitouttaa kuluttajia brändiisi. Brand Storylla ei ole suoraa vaikutusta tietyn tuotteen myyntiin, mutta hyvin tehtynä se nostaa brändin kuluttajien tietouteen ja saa heidät kiinnostumaan tuotteista. Brändisisältö helpottaa myös ostopäätöksen tekemistä etenkin, jos pitää valita kahden samankaltaisen tuotteen väliltä.

A+ sisällön luontiin pääsee Seller Centralista, jos myyjällä on tavaramerkattu ja Amazonin brändirekisteriin rekisteröity brändi. A+ premium -sisältö on käytettävissä, jos brändillä on jokaisella tuotesivulla erillistä Brand Story sisältöä sekä vähintään 15 hyväksyttyä A+ projektia viimeiseltä 12 kuukaudelta. A+ Premium -kelpoisuus tarkistetaan jokaisen kuukauden alussa ja on vielä toistaiseksi ilmainen kaikille kriteerit täyttäville.

A+ sisällön hyödyt

Hyvin luodulla A+ sisällöllä on positiivista vaikutusta koko brändiin. Sisällön avulla voit erottautua massasta ja kertoa brändisi tarinaa kuluttajille. Voit myös tarjota runsaampaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa tuotteista ja auttaa näin kuluttajia tekemään ostopäätöksiä. A+ sisällöllä on merkitystä sekä yksittäisen tuotteen että koko brändin konversioon.

Amazonin oman tutkimuksen mukaan, keskiarvoinen nousu konversiossa on noin 5,6%, jos myyjä hyödyntää A+ sisältöä tuotesivuilla. Jungle Scoutin mukaan hyvin tehty A+ sisältö on eduksi best seller -tuotteille, mutta hitaasti liikkuvien tuotteiden myyntiä se ei yksistään paranna. Paras strategia on hyödyntää sekä A+ sisältöä, että hyvää PPC strategiaa. 

A+ sisällön avulla voit kohdentaa tuotekuvauksia erilaisille ostajille. Kuluttajat, jotka mielellään silmäilevät tuotesivuja arvostavat sitä, että he saavat muutamasta hyvin tehdystä grafiikasta kaiken tarvittavan tiedon. Toisaalta on kuluttajia, jotka käyttävät aikaa tuotekuvauksien lukemiseen, jolloin heitä palvelee yksityiskohtaisemmat tekstit.

Toisin kuin listausteksteissä, A+ sisältöä käytettäessä et ole rajoitettu 2000 merkkiin, vaan voit tuoda tuotteesi parhaimmat puolet ja ominaisuudet esiin mukaansatempaavalla tavalla. Amazon mahdollistaa monien eri moduulien lisäämisen tuotesivulle, joilla voit esitellä tuotteita mahdollisimman monipuolisesti ja sitouttaa ostajia tuotteeseen ja brändiin.


Amazonissa myynnin aloitus on nopeaa ja verrattain edullista, mutta menestyminen edellyttää ymmärrystä verkkokauppajätin toimintalogiikasta. Amazonin hakutulosten etusivulle pääseminen vaatii huolellista strategiaa ja jatkuvaa optimointia. Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.
Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!

https://www.sellerapp.com/blog/amazon-a-plus-content/: A+ sisältö ja sen merkitys Amazon-myynnille https://www.junglescout.com/blog/amazon-a-plus-content/: A+ sisältö ja sen merkitys Amazon-myynnille