Blogi

Miten Amazon-myyjät mainostavat?

Palaa blogiin

Millaisia mainosmuotoja Amazonissa käytetään? Miten suuri rooli mainonnalla on Amazon-myynnissä ja mitä odotamme sen kehitykseltä tulevaisuudessa?

Jungle Scoutin julkaisema Amazon Ads Report 2023 auttaa meitä ymmärtämään, kuinka mainostaminen Amazonissa on kehittynyt ja millainen rooli sillä tulee olemaan Amazon-myyjille tulevaisuudessa.

Amazon pysyy kiistatta ostajien suosikkina

Amazonin mainostulot jatkavat vuosittaista kasvuaan, pitäen alustan vankasti verkkokaupan huipulla. Suurin osa (56%) aloittaa edelleen verkkoshoppailunsa hakemalla tuotteita Amazonin kautta. Vaikka kuluttajat löytäisivät tuotteen sosiaalisesta mediasta, he todennäköisimmin ostavat sen, tai vastaavan tuotteen, Amazonista.

Amazon-mainostuksen kasvu on kuitenkin huomattavasti vähäisempää verrattuna edellisvuosien räjähdysmäiseen kasvuun.  Viime vuodet ovat alkaneet muovata erilaista verkkokauppamaisemaa ostajille. Amazon kohtaa inflaation, Yhdysvaltain taantuman ja kasvavan kilpailun haasteet, samalla kun se työskentelee laajentaakseen mainosvaihtoehtojaan ja palveluitaan, jotka auttavat brändejä ja myyjiä selviytymään samoista haasteista.

Vuonna 2023 peräti 63% Amazonin brändeistä ja myyjistä myy tuotteitaan myös muilla alustoilla. Sosiaalisen median kanavat ovat myös tekemässä siirtoa verkkokauppaan. Nyt 41% PK-yritysten myyjistä ja 62% suuryritysten brändeistä investoi sosiaalisen median mainontaan tuotteidensa markkinoimiseksi.

Nämä nousevat trendit muuttavat, miten erikokoiset brändit ja myyjät jakavat mainosbudjettejaan. Vaikka muut kanavat ovatkin tulossa osaksi mainostajien markkinointia, Amazonin ainutlaatuinen asema ja kohdistamiskyvyt tarkoittavat, että se säilyy yhtenä tärkeimmistä verkkokaupan mainoskanavista.

Lue myös: Mistä etsit ensimmäisenä tuotteita, kun harkitset nettishoppailua?

Kuinka Amazon-myyjät mainostavat?

Tuore Jungle Scout -tutkimus osoittaa, että vaikka Amazonin Pay-Per-Click (PPC) -mainonta on edelleen suosituin mainosmuoto kaikille Amazon-myyjille, investoidaan yhä enemmän myös muihin mainoskanaviin.

Vuonna 2022 PK-yritysten myyjät vähensivät mainosinvestointejaan verkkokauppa-alustoilla 6%, mutta lisäsivät sijoituksiaan sosiaalisen median mainontaan 15%. Suuret brändit puolestaan lisäsivät investointejaan sekä verkkokauppa-alustojen (6%) että sosiaalisen median mainontaan (18%).


Sponsored Products on suosituin Amazon PPC -vaihtoehto PK-yritysten myyjille, kun taas suuret brändit ja yritykset sijoittavat eniten Sponsored Brands -mainontaan. Myös videomainosten käyttö on tasaisesti kasvanut kaikenkokoisten Amazon-myyjien keskuudessa.

Lue myös: PPC mainonta Amazonissa – keskeisimmät mainosmuodot ja mittarit

Miten paljon Amazon-mainontaan investoidaan?

Tarkempi katsaus mainoskuluihin Amazonissa paljastaa keskeisiä trendejä, jotka auttavat ymmärtämään, kuinka Amazon-myyjät käyttävät alustaa tuotteidensa markkinointiin.

Display-mainokset ovat jatkaneet suosionsa kasvua niiden ensiesittelystä lähtien vuonna 2019. On kuitenkin huomattava, että Display-mainosten mainosbudjetti suhteessa perinteisiin mainostuotteisiin pysyy edelleen paljon pienempänä. Kun kilpailu Amazon PPC -sijoittelusta kasvaa ja monikanavainen tutkimus muuttuu yhä enemmän osaksi kuluttajien ostosmatkaa, Sponsored Display tarjoaa mainostajille tavan tavoittaa yleisöjä, kun he eivät ole Amazonissa.

Mainonnan investoinnit tuotteen hinnan mukaan

Yli 25 000 tuotteen Amazonin mainosbudjetin analyysi Jungle Scout Cobaltin verkkokauppatietokannasta paljastaa, että suurin osa (25%)  vuoden 2022 mainosdollareista kohdistettiin yli 50 dollarin hintaisiin tuotteisiin. Seuraavaksi suurimmat osuudet menivät tuotteille, joiden hinta oli 21–30 dollaria (24%) ja 31–40 dollaria (22%). Nämä trendit saattavat heijastella laajamittaisia hintojen nousuja, joita inflaatio aiheutti vuonna 2022, mikä sai jotkin tuotteet siirtymään korkeampaan hintaluokkaan.

Tuotteen hinta, kate ja mainontaan käytetty raha on suoraan suhteessa tärkeimpiin Amazon-mainonnan tunnuslukuihin. Paneudumme näihin tunnuslukuihin tarkemmin tulevissa blogeissa.

Amazon-mainonnan tulevaisuus

Amazon jatkaa investointejaan ainutlaatuiseen mainosteknologiaansa ja laajentaa mainosvaihtoehtojensa valikoimaa. Nämä edistysaskeleet auttavat myyjiä tavoittamaan asiakkaita ostopolun eri vaiheissa ja houkuttelemaan enemmän liikennettä listauksilleen Amazonin ulkopuolelta. Jungle Scout Cobalt nostaa raportissaan kolme keskeistä Amazon-mainonnan ennustetta vuodelle 2024:

  1. Kasvavat investoinnit kohdentamiseen ja attribuutioon

Amazonin attribuutiomallit ovat brändeille ja myyjille entistä arvokkaampia silloin, kun kilpailu on huipussaan ja budjetit saattavat olla pienemmät tai jakautuvat useammille kanaville. Amazonin mainonta tarjoaa lisäkerroksen strategista luottamusta, kun on kyse kohdentamisesta ja konversioiden ajamisesta. Amazon aikoo jatkaa investoimista kohdentamis- ja attribuutiomalliensa vahvistamiseen, vakiinnuttaen arvolupauksensa Amazon-myyjille.

  1. Useammat mainostajat investoivat Display -mainontaan

Vuoden 2023 alkupuolella tehdyn Jungle Scoutin kyselyn mukaan 38% Amazonin brändeistä ja myyjistä käyttää tänä vuonna Sponsored Display -mainontaa, osoittaen kasvua vuodesta 2022. Lisääntyneestä DSP-mainonnan käytöstä vuonna 2023 raportoi myös yhä useampi brändi ja myyjä (11%). Brändien ja myyjien on luonnollisesti seurattava kuluttajien siirtymistä uusille kanaville tuotteiden tutkimiseen ja löytämiseen. Tämän seurauksena Sponsored Display- ja DSP-mainontaan tehtävät sijoitukset todennäköisesti jatkavat kasvuaan.

  1. “Sosiaalinen ostaminen” jatkaa kasvuaan Amazonissa

Sosiaalisen median vaikutusvallan kasvaessa yhä useammat ostajat, erityisesti nuoremmat sukupolvet, kääntyvät sosiaalisen median kanavien puoleen perinteisen tai alustan sisäisen haun sijaan löytääkseen tuotteita. Vastauksena tähän Amazon on jo esitellyt ominaisuuksia kuten Amazon Posts, Amazon Live ja Amazon Inspire, auttaakseen brändejä tarjoamaan sosiaalisen ostokokemuksen Amazonin alustalla. Amazon todennäköisesti jatkaa näiden ominaisuuksien ja sen Amazonin ulkopuolisen mainosverkoston laajentamista, tuoden sosiaalisen median edut saataville sekä ostajille että myyjille.

Amazonissa myynnin aloitus on nopeaa ja verrattain edullista, mutta menestyminen edellyttää ymmärrystä verkkokauppajätin toimintalogiikasta. Amazonin hakutulosten etusivulle pääseminen vaatii huolellista strategiaa ja jatkuvaa optimointia. Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.
Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!