Blogi

Kansainvälinen myynti Amazonissa – Kuinka valloittaa uusia markkinoita?

Palaa blogiin

Koska Amazon ei vielä toimi Suomessa, voimme hyödyntää alustan ominaisuuksia toistaiseksi vain Suomen ulkopuolella. Kun tavoitteena on laajentaa liiketoimintaa kansainvälisille markkinoille, Amazon tarjoaa erinomaisen työkalun uusien markkinoiden avaamiseen. Mutta miksi Amazon on niin hyvä vaihtoehto? Mitä tarkoittaa Amazon Global Selling, ja mitkä ovat mahdollisuudet ja haasteet kansainvälisessä myynnissä Amazonissa?

Tässä blogissa käymme läpi nämä kysymykset ja tarjoamme konkreettisia vinkkejä kansainvälisen myynnin aloittamiseen Amazonin kautta.

Katso myös webinaaritallenne: Näin viet tuotteesi kansainvälisille markkinoille Amazonin avulla

Miksi Amazon on erinomainen työkalu uusien markkinoiden avaamisessa kansainvälisesti?

Amazon on yksi maailman suurimmista verkkokauppapaikoista ja sen globaali ulottuvuus tarjoaa merkittäviä etuja rajat ylittävässä verkkokaupassa. Amazonin kansainväliset myyntiohjelmat ja tukipalvelut mahdollistavat tuotteiden myynnin laajasti eri markkinoilla ilman, että myyjän tarvitsee perustaa paikallista toimintaa jokaiseen maahan erikseen. Amazonin kautta meille avautuu useita työkaluja ja tukipalveluita, jotka helpottavat kansainvälistä myyntiä, kuten kansainvälisiä logistiikkapalveluja, valuutanmuunnoksia, tietoa & opetusmateriaaleja ja asiakaspalvelua paikallisilla kielillä.

Lue myös: Mikä on Amazonin FBA-myyntimalli ja miksi suosittelemme sitä asiakkaillemme?

Amazon on myös erinomainen keino avata ensimmäistä kertaa uusia markkinoita, joissa emme harjoita muuta liiketoimintaa. Amazonin kautta voimme oikeita asioita tekemällä ketterästi realisoida ensimmäisiä myyntejä täysin uuteen markkinaan. Myynti Amazonissa puolestaan toimii erinomaisena validointina uudesta markkinasta kilpaillussa toimintaympäristössä. Tämä on valtavan tärkeä käyntikortti ja osoitus tuotteenne potentiaalista kohdemaassa, joka on usein jopa edellytys keskustelun aloitukselle paikallisten jälleenmyyjien kanssa.

Lemmikkitarvikevalmistaja Finneron perustaja Tarja Keen jakoi kokemuksensa webinaarissamme:

“Kansainvälistyminen on ollut alusta asti meidän tavoitteena, ja Amazon yksi keskeinen kanava tässä. Finneron muut jälleenmyyjät näkevät Amazonin merkittävänä näyteikkunana tuotteillemme. Varsinkin isompien ketjujen osalta olemme huomanneet, että on turha edes aloittaa neuvotteluita jälleenmyynnistä ellei ole tarjota tietoa, millainen myynti tuotteilla on Amazonissa. Amazonin myyntiluvut kertovat suoraan kuluttajien kiinnostuksesta brändiin ja tuotteisiin”, Keen sanoo.

Lue myös Hoyla Tools asiakastarina: Näkyvyys Amazonissa herätti jälleenmyyjien kiinnostuksen

Mikä on Amazon Global Selling?

Amazon Global Selling -ohjelma on Amazonin oma nimitys palvelutarjoomalle, joka on suunniteltu helpottamaan tuotteiden myyntiä kansainvälisillä markkinoilla. Amazonin kautta voit myydä tuotteitasi esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Italiassa, Ranskassa, Espanjassa, Alankomaissa, Ruotsissa, Puolassa, Australiassa, Japanissa ja Intiassa. Amazon mahdollistaa pääsyn miljooniin potentiaalisiin asiakkaisiin ympäri maailmaa sekä Amazonin kehittyneen logistiikkaverkoston ja markkinointityökalut, jotka tekevät kansainvälisestä myynnistä helppoa ja tehokasta.

Lue myös: Mitä EFN tarkoittaa ja mitkä ovat sen hyödyt Amazon-myynnissä?

Amazonin kautta myös myynnin skaalaaminen uusille markkinoille on helpompaa. Kun olemme kehittäneet Amazon-myyntiä onnistuneesti esimerkiksi Saksassa, voimme hyvin ketterästi laajentaa nykyistä myyntiä EU-alueelle, Iso-Britanniaan tai Yhdysvaltoihin. Alla olevasta Semrushin arvioihin perustuvasta taulukosta näemme tämänhetkiset Amazon-markkinat niiden arvioidun kuukausittaisen kävijämäärän mukaan:

MaaArvioitu Kuukausittainen LiikenneAmazon-verkkosivusto
Yhdysvallat4.2 miljardiaamazon.com
Japani900.4 miljoonaaamazon.co.jp
Intia707.7 miljoonaaamazon.in
Iso-Britannia526.5 miljoonaaamazon.co.uk
Saksa508.7 miljoonaaamazon.de
Brasilia294.8 miljoonaaamazon.com.br
Kanada273.3 miljoonaaamazon.ca
Italia261.6 miljoonaaamazon.it
Ranska259.7 miljoonaaamazon.fr
Espanja243.5 miljoonaaamazon.es
Meksiko163.43 miljoonaaamazon.com.mx
Australia71.9 miljoonaaamazon.com.au
Turkki61.6 miljoonaaamazon.com.tr
Egypti54.4 miljoonaaamazon.eg
Arabiemiirikunnat34.1 miljoonaaamazon.ae
Saudi-Arabia31.9 miljoonaaamazon.sa
Alankomaat28.5 miljoonaaamazon.nl
Puola21.5 miljoonaaamazon.pl
Singapore7.94 miljoonaaamazon.sg
Ruotsi9.73 miljoonaaamazon.se

Mitä mahdollisuuksia ja haasteita kansainvälinen myynti Amazonissa tarjoaa?

Mahdollisuudet

 1. Laaja asiakaskunta: Amazonilla on yli 300 miljoonaa aktiivista asiakastiliä maailmanlaajuisesti, mikä tarjoaa valtavan potentiaalisen asiakaskunnan.
 2. Kattava logistiikkaverkosto: Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) huolehtii tuotteiden varastoinnista, pakkaamisesta ja toimituksesta, mikä tekee kansainvälisestä kaupankäynnistä helppoa.
 3. Helppo maksuliikenne: Amazonin myyjille suunnattu valuutanmuunnostyökalu mahdollistaa maksujen vastaanottamisen paikallisessa valuutassa, mikä tekee maksuliikenteestä sujuvaa ja turvallista.
 4. Markkinointimahdollisuudet: Voit hyödyntää samoja markkinointistrategioita kaikilla markkinoilla, mikä tehostaa kampanjoiden hallintaa ja laajentaa myyntimahdollisuuksia.

Lue myös: Miksi Amazoniin: Maailman suurin kauppapaikka avaa mahdollisuuden kaikenkokoisille yrityksille

Haasteet

 1. Paikalliset säännökset ja verotus: Jokaisessa maassa on omat sääntönsä ja verotusvaatimuksensa, jotka voivat monimutkaistaa toimintaa. Lue myös: Mitä Amazon.comissa myyvän yrityksen pitää tietää USA:n verotuksesta
 2. Tuoterajoitukset ja vaatimustenmukaisuus: Joissakin maissa on tiukemmat tuoterajoitukset, mikä vaatii tarkkaa valmistautumista ja mahdollisesti paikallisen liiketoimintaosoitteen hankkimista.
 3. Kustannukset ja logistiikka: Kansainvälinen kaupankäynti voi olla kallista, ja siihen liittyy paljon paperityötä sekä muita liiketoiminnan esteitä.

Lue myös: Yleisimmät kompastuskivet Amazoniin mentäessä – ja kuinka vältät ne

Miten aloitan kansainvälisen myynnin Amazonissa? Mitä dokumentteja tarvitsen?

1. Valitse markkinat

Päätä, missä maissa haluat myydä tuotteitasi. Selvitä kyseisten maiden verotukseen, säännöksiin ja muihin myyntiä koskeviin vaatimuksiin liittyvät seikat. Markkina-aluetta valittaessa kannattaa myös huomioida kyseisen Amazon-markkinan myyntiin vaikuttavat tekijät, kuten tuotekategorian kysyntä- ja kilpailutilanne. Lue myös: Onnistunut Amazon-strategia luodaan oikean tiedon pohjalta

2. Rekisteröidy ja listaa tuotteesi

Rekisteröidy myyjäksi niillä markkinoilla, jotka valitsit ja listaa tuotteesi. Määritä hinnat ja valitse maksutapa. Amazon tarjoaa työkaluja, joilla voit hallita myyjätiliäsi ja tuotteitasi eri markkinoilla. 

3. Suunnittele toimitusratkaisut

Määritä, miten toimitat tuotteesi ja mitkä ovat siihen liittyvät kustannukset, ajat ja vaatimukset. Voit käyttää Amazon FBA:ta, hoitaa toimitukset itse tai tehdä yhteistyötä kolmannen osapuolen logistiikkakumppanin kanssa. 

4. Dokumentit ja vaatimukset

Kansainväliseen myyntiin Amazonissa tarvitset yleensä seuraavia dokumentteja:

 • Liiketoimintatiedot: Yrityksen nimi, osoite, ja yhteystiedot.
 • Verotustiedot: Verotunnisteet ja mahdolliset ALV-rekisteröinnit.
 • Pankkitiedot: Paikallinen pankkitili maksujen vastaanottamiseen.
 • Tuotedokumentaatio: Tuotekuvaukset, hinnat, ja varastotiedot.
 • Tuotekoodit: EAN, UPC, tai GS1 -koodit tuotteillesi, sekä näiden asianmukaiset sertifikaatit. Lue myös: Tuotekoodit Amazonissa – mitä, miksi ja milloin?

Vaikka Amazon tarjoaa erittäin tehokkaan ja helppokäyttöisen alustan kansainväliseen myyntiin, täydellisen potentiaalin saavuttaminen vaatii usein ulkopuolisen avun hyödyntämistä. Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista Amazonin verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!