Blogi

Amazon markkinointi – Miten erottautua kilpailijoista

Palaa blogiin

Aiemminkin blogimme aiheena loistanut Amazon markkinointi on tärkeä elementti, jos haluaa menestyä Amazonissa myydessä. Tässä blogissa olemme nostaneet pöydälle viisi keskeistä keinoa, joita hyödyntäessä edistät erottautumista kilpailijoista.

Brändin tarina / Brändimateriaali

Bränditarinoiden kertominen on tehokas tapa luoda tunnesidettä asiakaskunnan kanssa. Bränditarinoiden keskiössä on brändin arvoista, missiosta ja myyntipointeista kertominen. 

Tuotesivut Amazonissa voivat ajoittain tuntua persoonattomilta, joten tarinallisen sisällön lisääminen auttaa brändiäsi erottautumaan ja jäämään paremmin asiakkaiden mieliin.

Brändimainontaa voi hyödyntää Amazonissa muun muassa seuraavilla keinoilla:

  • Kiinnostavien brändiesittelyiden luominen
  • Korkealaatuisten kuvien käyttäminen, joilla voit korostaa brändiäsi ja esitellä tuotteidesi parhaimpia puolia
  • Amazon Storefrontin hyödyntäminen ja koheesin brändikokemuksen luominen

Amazonin mainostyökalujen käyttöönotto

Amazon tarjoaa laajan paketin mainostyökaluja, joilla voit tehostaa näkyvyyttäsi, kasvattaa liikennettä tuotesivuille ja lisätä myyntiä. Amazonilla on tarjolla mainonnan kokonaisuuksia, joihin olemme aiemmin syventyneet blogissamme

Maksimoidaksesi Amazon-mainonna edut, on tärkeää että tukenasi on huolella tehty avainsanatutkimus. Sitä hyödyntäen voit tunnistaa relevantteja ja hyvin konvertoivia avainsanoja tuotteille ja niiden mainoksille. 

Mainonnan jatkuva seuranta ja optimointi hinnan, kohdistuksen ja mainoskuvien osalta on keskeinen osa tehokasta Amazon-mainontaa. Kokeile rohkeasti eri mainosmuotoja ja kohdennusstrategioita tunnistaaksesi juuri sinun brändille toimivimmat muodot.

Data-analyysin avulla tilanteen tasalla

Voit käyttää sekä Amazonin omia raportointi- ja analyysityökaluja että ulkoisia palveluntarjoajia tukemaan datan tulkintaa. Amazonista saatavalla datalla voit tutkia asiakkaiden käyttäytymistä, seurata markkinoiden trendejä ja kilpailijoiden tekemisiä jotta voit pysyä kilpailun mukana.

Analyysityökalujen kanssa kannattaa seurata ainakin seuraavia mittareita:

  • Myynti
  • Sivustojen liikenne
  • Konversioaste
  • Asiakaspalaute

Näitä seuraamalla ja mittaamalla voit arvioida markkinoinnin onnistumista ja tunnistaa kehityskohteita. Käytä työkaluja myös kilpailijoiden hintojen ja tarjousten tarkkailuun tunnistaaksesi erottautumistekijöitä ja uusia markkinarakoja.

Käytä ennustavaa analytiikkaa päätöksenteon tukena tulevaa kysyntää ja varaston optimointia varten. Voit suunnitella markkinointikampanjoita tehokkaammin ja valmistautua asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. 

Houkuttelevien tuotesivujen luonti

Kuvat ja tekstikuvaukset ovat usein ostajan ensikosketus tuotteisiin verkkokaupoissa. Korkealaatuisilla ja Amazonin vaatimukset täyttävillä kuvilla ja videoilla voit nostaa esiin kaikki tuotteesi parhaimmat ominaisuudet ja erottautumistekijät. Käyttämällä pääkuvan tukena esimerkiksi lifestyle-kuvia, voit esitellä tuotetteen ominaisuuksia käytännössä.

Laadukkaat kuvat takaavat hyvän ensivaikutelman, mutta myös haku- ja ostokokemukseen optimoidut tekstit ovat avainasemassa ostopäätöstä tekeville asiakkaille. Selkeän tekstin avulla voit nostaa esille tuotteen keskeisiä ominaisuuksia, hyötyjä sekä muita uniikkeja myyntivaltteja.

Relevanttien hakusanojen upottaminen tuotteen otsikkoon, listaustekstiin sekä tuotekuvaukseen auttaa hakukonenäkyvyydessä. Huolella tehty hakusana-analyysi takaa sen, että avainsanat vastaavat ostajien hakuja.

Asiakaspalautteen hyödyntäminen

Asiakaspalautteen rooli ostajan näkökulmassa korostuu Amazonissa ja verkkokaupassa ylipäätään. Tuotteet, joilla on hyvät arvostelut, saavat todennäköisemmin ihmisiä ostamaan. Voit rohkaista tyytyväisiä asiakkaita jättämään palautetta tuotteistasi sekä hyödyntää Amazon Vine -palvelua uusia tuotteita lanseeratessa.

Tarkkaile ja vastaa asiakkaiden arvosteluihin viipymättä osoittaaksesi, että arvostat asiakkaiden palautetta. Voit käyttää asiakaspalautetta myös tukena markkinoinnissa nostamalla esiin positiivis-sävytteisiä lainauksia esim. some-mainoksissa. 

Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista Amazonin verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.Lataa myös maksuton oppaamme Amazonin valloitukseen ja ota kuunteluun podcast, jossa käymme läpi mm. millaisille yrityksille myynti Amazonissa sopii ja mitkä ovat avaintekijät Amazonissa menestymiseen!