Blogi

Kotimainen ArcticVet lähtee hakemaan kasvua Amazonista 

Palaa blogiin

ArcticVet on suomalainen yritys, joka kehittää ja valmistaa luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita eläimille, erityisesti koirille, hevosille ja maatilaeläimille. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa pihkavoiteita, pihkasuihkeita, hoitoöljyjä ja hoitoshampoita sekä uutena innovaationa pihkalaastari. Tuotteiden pääraaka-aineet, siankärsämö, pihka ja terva, ovat peräisin Pohjois-Suomen puhtaasta luonnosta.

Suomessa yrityksen tuotteita on jo myynnissä monilla merkittävillä jälleenmyyjillä, kuten Tokmannilla ja Puuilolla, ja nyt ArcticVet lähtee hakemaan kasvua kansainvälisiltä markkinoilta yhteistyössä YAP Growthin kanssa.

ArticVetin uutustuote, Pihkalaastari muodostaa ihon pintaan suojaavan kalvon. Se estää tehokkaasti lian ja hyönteisten pääsyn ihovaurioihin. Eläimille suunnattua vastaavaa tuotetta ei vielä maailmalta löydy, mikä tarjoaa erinomaisen potentiaalin myös Amazoniin. 

Amazonin valloitukseen tarjoutui mahdollisuus kampanjan voiton myötä

Vuoden 2024 alussa järjestimme kampanjan, jossa yleisö sai ilmiantaa potentiaalisia Amazon-menestyjiä ja äänestää suosikkiaan asiantuntijaraadin kokoamasta finalistijoukosta. ArcticVet voitti finaalin yleisöäänestyksen ja sai käyttöönsä 5000 € arvoisen palvelusetelin.

– Koska kyseessä ovat verrattain uudet tuotteet eikä myyntiä ole vielä tehty kansainvälisillä markkinoilla, päätettiin yhteistyö aloittaa kartoituksen ja suunnitelman teolla. YAP:in palvelumallissa tämä vaihe sisältää mm. kattavan markkina-analyysin ja Amazon-kilpailuetujen kirkastuksen, YAP Growthin toimitusjohtaja Tommi Sassi kertoo.

Käytännössä yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa käydään läpi lemmikkien ihonhoitotuotteita koskevat trendit, kysyntä, kilpailu ja hintataso Amazonin eri markkina-alueilla sekä kartoitetaan mm. myynnin onnistumisen kannalta oleelliset hakusanat Amazonissa. Analyysin pohjalta muodostetaan toimintasuunnitelma ja suositukset jatkoon, sisältäen esimerkiksi katelaskemat.

– Olemme todella innoissamme kampanjan voitosta ja mahdollisuudesta lähteä konkreettisesti selvittämään Amazonin potentiaalia yrityksellemme. Odotamme kiinnostuneina markkina-analyysin tuloksia, sillä näin perusteellisen kartoituksen pohjalta pystymme tekemään informoidun päätöksen siitä, kannattaako Amazoniin jatkaa ja millä volyymilla, sanovat ArcticVetin perustajat Kirsi Suhonen ja Niina Autti.

Tulemme kertomaan ArcticVetin Amazonin valloituksen vaiheista pitkin matkaa. Ota seurantaan somekanavamme niin pysyt kärryillä tuoreimmista käänteistä:

YAP Growth LinkedIn

Haluaisitko kuulla, mikä voisi olla oman yrityksenne potentiaali Amazonin verkkokauppaviidakossa?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja lataa opas, jossa käymme läpi mitä menestyminen Amazonissa vaatii.