Blogi

Walmart Marketplace – Myynti, Mainonta ja Menestyminen

Palaa blogiin

Walmart Marketplace on Walmartin omistama ja operoima verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa kolmannen osapuolen myyjille mahdollisuuden myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille. Alusta tavoittaa kuukausittain yli 100 miljoonaa uniikkia kävijää, ja sen kautta toimii yli 150 000 kolmannen osapuolen myyjää. Mutta miten myynnin aloittaminen ja Walmartissa menestyminen käytännössä onnistuu?

Lue myös: Walmart Marketplace – Kasvava verkkokauppa-alusta

Myynnin aloittaminen

Olemme aiemmin käsitelleet Walmart Marketplacen myyjätilin avaamisen vaatimuksia, mutta entä sen jälkeen? Miten konkreettisesti aloittaa myynti alustalla? 

Tärkein ensimmäinen askel on selvittää, lukeutuuko mikään brändin tuotteista kiellettyjen ja rajoitettujen tuotteiden listalle. Myyjä on aina viimekädessä vastuussa siitä, että kaikki katalogin tuotteet ovat Walmartin sääntöjen ja vallitsevien lakien mukaisia.

Walmart tarjoaa mahdollisuuden ladata olemassa olevan katalogisi muusta tuetusta verkkokauppa-alustasta. Varmista vain, että tiedosto sisältää jokaisen listattavan tuotteen osalta seuraavat tiedot:

  • GTIN, UPC tai ISBN
  • Tuotteen nimi
  • Lyhyt kuvausteksti
  • Pitkä kuvausteksti
  • Kuva
  • Hinta
  • Lähetyksen kokonaispaino
  • Määrä

Lue lisää tuotekoodeista Amazon-myynnissä

Tämä on hyödyllinen ominaisuus, sillä voit ladata esimerkiksi Amazonissa olevan katalogisi ja siirtää sen suoraan Walmart Marketplaceen. Varmista katalogia rakentaessasi, että kaikki tuotteet menevät oikeisiin kategorioihin. Tämä on listausten optimoinnin ja menestyksekkään myynnin kannalta tärkeä ensimmäinen askel.

Optimoiden onneen

Kuten Amazonissakin, myös Walmartissa tuotelistausten tulee olla hakukoneoptimoituja. Kaikki alkaa otsikosta, ja Walmartin omien ohjeiden mukaan otsikon suositeltu pituus on 50-75 merkkiä, jotta se näkyy kokonaan desktop-käyttäjälle. Otsikon tulisi olla selkeä, eikä se saa sisältää mitään väitteitä tuotteen ensiluokkaisuudesta, autenttisuudesta tai muusta vastaavasta. 

Walmartin suositusten mukainen otsikko poikkeaa pitkälti Amazonissa nähtävistä otsikoista, sillä Amazonissa otsikkoteksti on pitkä ja sisältää paljon avainsanoja. Ns. “keyword stuffing” ei toimi Walmartin alustalla ja parhaimmillaan otsikot siellä on rakennettu seuraavasti:

Brand + Item Name + Model Name (if applicable) + Style (if applicable) + Key Attribute + Pack Count (if applicable) + Size (if applicable)

Tuotteen kuvaukseen kannattaa sijoittaa huolella valittuja avainsanoja, joita asiakkaasi todennäköisimmin käyttävät. Kuvaile tuotteen keskeisiä ominaisuuksia ja korosta arvoa, jota tuotteella luot. Varmista ennen tekstin julkaisua, että se ei sisällä Walmartin ohjeiden vastaista sisältöä. Kattavan markkina-analyysin tekoon saat hartiavoimia osaavilta matkanjohtajiltamme. 

Lisäksi myyjillä on mahdollisuus nostaa 3-10 tuotteen keskeistä ominaisuutta napakoiden ranskalaisten viivojen avulla. Poiketen Amazonista, Key Features -osio tulee melko alas listaussivulla, jääden jopa pitkän kuvaustekstin alle. Vertailun vuoksi alla on havainnollistavat kuvat saman tuotteen listauksista sekä Walmartissa (vasen) että Amazonissa (oikea).

Tuotekuvien tekniset vaatimukset ovat osaltaan kattavat, niihin voit tutustua tarkemmin Walmartin kuvaohjeesta. Tärkeimpinä nostoina on Amazonissakin toimivat vaatimukset: pääkuvan taustan tulee olla valkoinen ja siinä ei saa esiintyä muuta, kuin myytävä tuote. Pääkuvan tulisi olla muutoinkin laadukas, sillä se on aina ensimmäinen asia, minkä ostaja näkee. Muiden listauskuvien vaatimukset ovat rennompia, ja niissä jopa suositellaan tekstien, logojen ja lifestyle-kuvien käyttöä. 

Mainosta ja menesty

Ilman mainontaa tuotteesi ja brändisi jäävät helposti muiden jalkoihin. Walmart tukee hakukonemainontaa, jotta voit boostata näkyvyyttäsi PPC-mainonnalla. Mainonnan avulla saat tuotteesi asiakkaiden nenien eteen heidän hakiessa vastaavia tuotteita. Saatavilla on myös laajemmin muitakin mainostustapoja, mutta keskitymme tässä osiossa vain Sponsored Search-mainoksiin.

Walmartin tarjoama Sponsored Search -mainontakokonaisuus sisältää pitkälti samat mainosmuodot kuin Amazonin vastaava. Walmart tarjoaa kolmea eri hakukonemainonnan muotoa:

Lue lisää: PPC mainonta Amazonissa – keskeisimmät mainosmuodot ja mittarit

Sponsored products ads: mainokset esiintyvät hyvin näkyvillä paikoilla, kuten muiden tuotteiden listaussivuilla sekä relevanttien hakujen tulossivuilla. 

Sponsored Brands: Tämä on mainosmuoto, jolla on parhain näkyvyys hakutulossivuilla. Sponsored Brands mainos nostaa brändisi logoineen ja tuotteineen heti relevanttien tulossivujen alkuun. Tämä mainosmuoto on avoinna vain brändeille, jotka kuuluvat Walmartin Brand Portaliin.

Lue myös: Amazon Brand Registry – miksi se kannattaa?

Sponsored Videos: Lyhyet, avainsanakohdennetut videomainokset promoavat tuotteita hakusivuilla, ja niiden tarkoituksena on näkyvyyden ja löydettävyyden lisääminen.

Walmartin mainostyökalut tarjoavat uniikin mahdollisuuden näkyä sekä verkossa että kivijaloissa shoppaileville asiakkaille. Mainosten hallinnointi on täysin kustomoitavissa, jolloin voit hoitaa kaiken manuaalisesti, hyödyntää automaatioita, tai jotain siltä väliltä. Walmartin omat raportointityökalut tukevat mainosten tehokkuuden seurantaa, optimointia ja tulevien kampanjoiden suunnittelua.

Mainosten oikeanlainen hinnoittelu on tärkeää, etenkin kilpailluimmissa kategorioissa. Uutta mainosta rakentaessa kokonaisbudjetti ja klikkien bidin säätäminen ovat avainasemassa mainosten kilpailukyvyn maksimoimisessa. Budjettia ei kannata jättää sikseen mainonnan startattua, vaan sitä täytyy tarkkailla näkyvyyden, klikkien ja myyntien saamisen varmistamiseksi.

Myynnin kehitykselle tärkeä jatkuva optimointi vaatii aikaa ja omistautumista, joten älä epäile ottaa yhteyttä osaaviin matkanjohtajiimme! Viemme yrityksesi hallitusti kansainvälisille markkinoille ja autamme kasvattamaan myyntiä.