Blogi

Etsy: Kasvava Verkkokauppa-alusta Käsityön Ystäville

Palaa blogiin

Etsy on nopeasti kasvava verkkokauppapaikka, joka on erityisesti suunnattu käsintehtyjen, uniikkien ja kustomoitujen tuotteiden myyjille ja ostajille. Mutta mitä Etsy tarkalleen ottaen on, miten se toimii, miksi se kasvaa ja kenelle se sopii? Tässä blogissa pureudumme näihin kysymyksiin ja pohdimme myös, mitä mahdollisuuksia ja uhkia Etsy tarjoaa tuotevalmistajille, erityisesti Suomessa.

Lue myös: Amazon vs. Etsy – Erot ja yhtäläisyydet

Mikä on Etsy?

Etsy on vuonna 2005 perustettu verkkokauppapaikka, joka on erikoistunut käsityötuotteisiin, vintage-tavaroihin ja kustomoituihin tuotteisiin. Alusta tarjoaa yksityishenkilöille ja pienyrityksille mahdollisuuden myydä omia tuotteitaan globaaleille markkinoille. Toisin kuin Amazon, joka kattaa lähes kaikki tuoteryhmät, Etsy keskittyy erityisesti pienemmän volyymin uniikkeihin ja luoviin tuotteisiin.

Lue myös: Millaiselle yritykselle myynti Amazonissa sopii?

Miten Etsy toimii?

Etsyn toiminta on hyvin suoraviivaista. Myyjät luovat tilin, perustavat oman kaupan ja listaavat tuotteensa myyntiin. Alusta tarjoaa erilaisia työkaluja tuotteiden markkinointiin, kuten hakukoneoptimoinnin työkaluja ja maksettua mainontaa. Myyjät joutuvat kuitenkin itse hallinnoimaan varastoaan ja tuotteiden toimituksia. Etsyllä ei toistaiseksi ole myyjille toimituksia ja varastointia helpottavia tukipalveluita, kuten osalla kilpailevista alustoista.

Lue myös: Mikä on Amazonin FBA-myyntimalli ja miksi suosittelemme sitä asiakkaillemme?

Miksi Etsy kasvaa?

Etsyn kasvu on ollut huomattavaa viime vuosina. Vuonna 2019 alustalla oli 2,6 miljoonaa myyjää ja 46,3 miljoonaa kävijää. Vuoteen 2023 mennessä luvut olivat kasvaneet 8,3 miljoonaan myyjään ja 96,2 miljoonaan kävijään . Kasvu johtuu useista tekijöistä:

  1. Uniikit tuotteet: Etsy tarjoaa tuotteita, joita ei helposti löydä muualta. Tämä vetää puoleensa erityisesti ostajia, jotka etsivät normaalista poikkeavia lahjoja tai kodin sisustustarvikkeita.
  2. Kustomointimahdollisuudet: Monet myyjät tarjoavat tuotteiden personointia, mikä lisää tuotteiden arvoa ja vetovoimaa.
  3. Yhteisöllisyys: Etsyn käyttäjäkunta koostuu usein samanhenkisistä ihmisistä, jotka arvostavat käsityötä ja pienyrittäjyyttä.

Lue myös: Miten Amazon-ostaminen kehittyy vuonna 2024?

Kenelle Etsy sopii?

Etsy on ihanteellinen alusta yksityishenkilöille ja yrityksille, jotka haluavat myydä käsintehtyjä tai vintage-tuotteita. Se sopii myös taiteilijoille ja suunnittelijoille, jotka haluavat tavoittaa laajemman asiakaskunnan ilman suuria investointeja omaan verkkokauppaan.

Lue myös: Miksi Amazoniin: Maailman suurin kauppapaikka avaa mahdollisuuden kaikenkokoisille yrityksille

Tuleeko Etsy Suomeen?

Etsy toimii globaalisti ja myyjiä sekä ostajia löytyy myös Suomesta. Vaikka Etsyllä ei ole paikallista toimistoa Suomessa, suomalaiset myyjät voivat helposti perustaa kauppansa ja myydä tuotteitaan kansainvälisille markkinoille. Suomen yrittäjille ja käsityöläisille Etsy tarjoaa jo nykyisin erinomaisen alustan tavoittaa asiakkaita ympäri maailmaa. Myös suomalaiset ostajat voivat tilata tuotteita Etsystä Suomeen.

Lue myös: Miten Temu haastaa Amazonia Euroopassa?

Uhat ja mahdollisuudet myyjille

Mahdollisuudet

  • Laajempi asiakaskunta: Etsyn kautta suomalaiset myyjät voivat tavoittaa globaalin asiakaskunnan. Tämä on erityisen hyvä mahdollisuus etenkin kustomoituja tai käsityötuotteita valmistaville yrityksille, jotka voivat alustan kautta saavuttaa jo valmiiksi vastaavia tuotteita etsivää globaalia yleisöä.
  • Matala aloituskynnys: Etsyyn rekisteröityminen on helppoa ja nopeaa verrattuna useisiin alustoihin. Myyjät voivat aloittaa myynnin ilman suuria aika- tai alkuinvestointeja.
  • Brändin rakentaminen: Etsy tarjoaa työkaluja oman brändin ja kaupan visuaaliseen ilmeeseen.

Lue myös: Amazon Markkinointi – Erotu näyttävällä sisällöllä Amazon Storefrontin avulla

Uhat

  • Kilpailu: Vaikka Etsyssä on vähemmän myyjiä kuin Amazonissa, kilpailu käsityötuotteiden kategoriassa on kovaa.
  • Kustannukset: Myös Etsyssä myyntiin liittyy kustannuksia, kuten listausmaksuja ja myyntiprovisiota. Alustan kokonaiskustannukset jäävät kuitenkin verrattain pieniksi.
  • Logistiikka: Toisin kuin Amazon, Etsy ei tarjoa varastointi- ja logistiikkapalveluja. Tämä voi olla haaste erityisesti kansainvälisille lähetyksille.

Lue myös: Yleisimmät kompastuskivet Amazoniin mentäessä – ja kuinka vältät ne

Etsy tarjoaa suomalaisille käsityöläisille ja tuotevalmistajille erinomaisen alustan laajentaa liiketoimintaansa ja tavoittaa uusia asiakkaita ympäri maailmaa. Alustan suosion kasvaessa myös kilpailu kiristyy, joten myyjien on tärkeää erottua joukosta laadukkailla ja uniikeilla tuotteilla, sekä asiantuntevalla markkinoinnilla.

Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.