Blogi

Temu – Myynnin aloittaminen ja hintakilpailun haasteet

Palaa blogiin

Miten viimeaikaista kuluttajasuosiota nauttinut Temu toimii myyjien näkökulmasta? Onko myynnin aloittaminen siellä helppoa ja miten voit vaikuttaa myynnin onnistumiseen?

Temu on kiinalaisen PDD Holdingsin omistama verkkokauppapaikka, joka on viime aikoina saavuttanut räjähdysmäistä suosiota länsimaissa. Temu tarjoaa laajan valikoiman tuotteita monista eri kategorioista ja houkuttelee asiakkaita erityisesti äärimmäisen alhaisten hintojen avulla. Mutta miten tälle kuluttajien suosimalle alustalle pääsee myymään, mitä haasteita myymisessä on ja miten voit vaikuttaa mainonnan avulla myyntiin?

Lue myös: Temu – Räjähdysmäisen kasvun kauppapaikka

Tilin avaus ja myynnin aloittaminen

YAP haluaa alkajaiksi huomauttaa, että Temun omat ohjeet myyjätilin avaamiseen ovat todella suppeat. Alempana näkyvä kuva on kokonaisuudessaan kaikki, mitä Temu etukäteen antaa ohjeistukseksi. Asiaa tutkiessamme löysimme kourallisen ohjeita, joita yhdistelemällä saimme kohtalaisen opastuksen aikaisiksi. Läpinäkyvyyden nimissä emme voi taata, että myyjärekisteröinti menee juuri niin kuin kirjoitamme, mutta todennäköisesti se on jotain sinne päin.

Temun alustalle myyjäksi hakeminen on monivaiheinen prosessi. Tarvitset ensin myyjätilin, johon tie länsimaisille myyjille näyttäisi olevan seuraava:

  1. Rekisteröidy ensin Temun käyttäjäksi, jonka jälkeen saat näkyville “Partner with Temu” sivun
  2. Sivulla on kaksi sähköpostiosoitetta, joihin olla yhteydessä. Jos haluat myyjäksi, valitse vasen merchandise(at)temu.com
  1. Tämän jälkeen lähetä heille sähköpostia ja ilmaise mielenkiintosi myyjätilin avaamisesta. 
  2. Seuraavana vuorossa on varsinainen myyjäksi rekisteröitymisen prosessi. Kuten muutkin verkkokauppa-alustat, myös Temu vaatii yritykseltä tunnistetietoja ennen myynnin aloittamista. Lähteiden mukaan, Temu vaatii seuraavaa:
  • kauppaa manageroivan henkilön henkilöllisyystodistus
  • todistus jakelu- tai logistiikkayrityksen kumppanuudesta
  • todiste brändin laillisuudesta (tavaramerkki, muut valtuutuskirjeet)
  • laillisen edustajan henkilöllisyystodistus
  • liiketoimintalupa/y-tunnus

Kaikissa dokumenteissa tulee olla voimassaoloaikaa jäljellä vähintään vuosi hakemuksen jättämisen jälkeen. 

Kun kaikki tiedot on toimitettu, voit odottaa Temulta sähköpostia myyjärekisteröinnin hyväksymisestä. Tähän voi kulua muutamasta päivästä viikkoon.

“Temu suosii myyjiä, joilla on jo olmeassa Pinduoduo myyjätili. Lähestulkoon kaikki löytämämme lähteet mainitsivat, että pääset helpommalla, jos olet rekisteröityneenä myyjäksi Pinduoduoon, josta voit vain täpätä globaalin myynin päälle ja Temun alusta aukeaa. Malli on tehty todella vaikeaksi Kiinan ulkopuolisille myyjille. Joudut käytännössä rekisteröitymään myyjäksi ennen, kuin saat Temulta itseltään enempää ohjeita. Toimintatapa ei herätä luottamusta, eikä myyjille rakennettu palvelupolkukaan ole kummoinen.”

– YAP:n palvelujohtaja Suvi-Tuuli Huovilainen pohtii.

Hintakilpailua ja hakukoneoptimointia

Temun alustalle luodut Storet ovat myyjän kustomoitavissa. Temun etuna on, että et tarvitse erillistä brändirekisteröintiä luodaksesi brändisi näköisen kaupan, toisin kuin Amazonissa.

Lue myös: Amazon vs. Temu: Miten Temu haastaa Amazonia Euroopassa?

Kaupan kustomointia suositellaan, sillä se osaltaan luo uskottavuutta brändillesi. Lisäksi hakukoneoptimoidut listaukset ovat tälläkin alustalla tärkeitä. Huolellisen markkina-analyysin pohjalta tehdyt listaukset, sekä niiden jatkuva tarkkailu ja optimointi ovat menestyksen kulmakiviä sekä Temussa, että muillakin alustoilla. Hyödynnä Temun omia mainostyökaluja sekä sosiaalisen median kanavia tuotteidesi markkinoimiseksi. Jatkuvalla hintavertailulla ja tarjouksilla pysyt kilpailussa mukana ja houkuttelet asiakkaita. 

Temussa pelataan pitkälti raa’alla hintakilpailulla. Temu on saanut aiemminkin kritiikkiä heidän tavastaan painostaa myyjiä ja valmistajia polkemaan hintoja alas, tappiolliseen toimintaan asti. Pärjätäksesi erilaiset kupongit, flash deals -tarjoukset ja muut räväkät hinnanalennukset ovat keskeisiä keinoja myyntivolyymin kasvattamiseksi. Optimoidut listaukset ovat tärkeitä, jotta voit olla etunenässä tarjoamassa hakuja vastaavia tuotteita, tarjoukset ja halvat hinnat ovat puolestaan myyntivaltti ja ostoon rohkaiseva tekijä.

Aika näyttää, rakentaako Temu palveluitaan ja toimintamalliaan länsimaisille myyjille sopivammaksi. Nykyisellään alusta palvelee lähinnä kuluttajia. Temun asema halvan massatuotetun tavaran tarjoajana voi myös osaltaan olla haitaksi laatu edellä meneville brändeille. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, mihin suuntaan Temun asema ja maine markkinoilla kehittyy. 

Verkkokauppaviidakossa selviytymiseen YAP tarjoaa osaavia matkanjohtajia, jotka opastavat oikean alustan ja markkina-alueen valinnassa. Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteisen matkan aloittamisesta.