Blogi

Etsy – Myynnin aloittaminen ja mainostaminen

Palaa blogiin

Etsy on nopeasti kasvava verkkokauppapaikka, joka on erityisesti suunnattu käsintehtyjen, uniikkien ja kustomoitujen tuotteiden myyjille ja ostajille. Mutta miten myynnin aloittaminen Etsyssä onnistuu, mitä kannattaa ottaa huomioon ja miten mainostaminen alustalla toimii?

Lue myös: Etsy: Kasvava Verkkokauppa-alusta Käsityön Ystäville

Ennen myynnin aloittamista

Tutustu huolella Etsyn omiin myyjiä koskeviin sääntöihin sekä etenkin kiellettyjen ja rajoitettujen tuotteiden listaan. Etsyn rangaistus sääntöjen rikkomisesta vaihtelee listauksen näkyvyyden rajoittamisesta myyjätilin joko väliaikaiseen tai lopulliseen sulkuun.

Etsyssä uniikkia on, että vintage-tavaroiden myynti ja ostaminen on alustalla suosittua ja rohkaistua. Päätä siis ennen myyntiä, haluatko myydä itse suunnittelemiasi ja/tai valmistamia tuotteita vai haluatko myydä kuratoimiasi vintage-tuotteita. Valitset kumman hyvänsä (tai molemmat) voit olla varma siitä, että tavoitat Etsyssä ostajia, jotka etsivät uniikkeja ja huolella tehtyjä tuotteita.

Vinkki: Mieti Etsy kaupallesi nimi, joka kuvastaa yritystäsi, tyyliäsi ja joka on helppo muistaa!

Kaupan perustaminen ja tuotteiden listaus

Myynnin aloitus on tehty ketteräksi ja suoraviivaiseksi. Rekisteröi ensin itsellesi Etsy-tili, jonka jälkeen voit voit tilisi asetuksista valita ”Sell on Etsy”. Anna sivuston kuljettaa perustamispolun läpi ja voilà, sinulla on myyjätili. Tämän jälkeen suosittelemme Etsy Payments-palvelun käyttöönottoa, jotta mahdollistat saumattoman maksujen vastaanoton. Muista liittää yrityksesi luottokortti tilitietoihisi, sillä myös Etsy perii pientä maksua listauksista ja maksupalvelun käytöstä!

Etsyssä ostokokemukseen keskeisesti vaikuttava tekijä on ostajien kokema yhteys myyjään ja tämän tuotteisiin. Etsyn toiminnan periaatteena on säilyttää inhimillisyys verkkokaupan keskiössä. Luo siis kaupastasi itsesi näköinen ja anna ostajille mahdollisuus tuntea yhteyttä sinuun ja tuotteisiisi. 

Lue myös: Erotu näyttävällä sisällöllä Amazon Storefrontin avulla

Aiemminkin tärkeydellään loistanut listausten hakusanaoptimointi nostaa päätään myös Etsyn listauksia rakentaessa. Kirjoita otsikot ja tuotekuvaukset niin, että sijoitat teksteihin tuotteen ja hakujen kannalta relevantteja hakusanoja. Maksimoit näin mahdollisuutesi tulla löydetyksi sekä Etsystä että sen ulkopuolisista hakukoneista (kuten Googlesta). 

Etsyssä voit lisätä avainsanoja listauksiisi myös tagien muodossa. Tagit liitetään listausten metadataan ja hakutermien lailla ne auttavat ostajia löytämään tuotteesi. Voit lisätä jopa 13 tagia per listaus ja ne voivat olla yksittäisiä sanoja tai lyhyitä lauseita. Huomaa, että tagit eivät voi sisältää enempää kuin 20 merkkiä. Jos käy niin, että ostaja tekee haun tagiesi sanoilla (esim. delicate silver ring), hyppää tuotteesi etunenään. Älä toista hakusanoja ja kategorioita tageissa! Jokaisen tagin kannattaa olla uniikki, jotta voit paremmin vastata ostajan hakua.

Muista: Kuten Amazonissakin, tuotekuvat ovat Etsyn listauksissa tärkeitä. Etsyssä voit käyttää jopa kymmentä kuvaa per listaus. Valitse ensimmäinen kuva huolella, sillä se on kuva joka näkyy hakutuloksissa ensimmäisenä.

Lue myös: Amazon vs. Etsy – Erot ja yhtäläisyydet

Monipuolinen mainostaminen

Etsyssä voit hyödyntää alustan omaa Etsy Ads kokonaisuutta. Se toimii muillakin alustoilla tutuksi tulleella tavalla: mainostaja määrittelee summan, jonka haluaa klikeistä maksaa ja ostajan tehdessä hakua samankaltaiset listaukset käyvät keskenään huutokauppaa ja kilpailevat näkyvyydestä. Se, mihin kohtaa hakutuloksissa mainoksesi päätyy määräytyy kahdesta tekijästä: Etsyn listaukselle antamista laatupisteistä sekä klikille muodostuvasta hinnasta.

Lue myös: PPC mainonta Amazonissa – keskeisimmät mainosmuodot ja mittarit

Tietoisku: Etsy määrittää laatupisteet huutokauppakohtaisesti. Pisteet perustuvat kaupan historiaan ja listauksen otsikon sekä tagien vahvuuteen. Korkeammat laatupisteet saavat listaukset näkyvät ylempänä hakutuloksissa.

Etsy Adsin analytiikkatyökaluilla voit seurata mainosten suorituskykyä perinteisten mittareiden avulla. Työkalu laskee valmiiksi myös ROASin sekä antaa listan hakusanoista, joita käytettiin tuotteen löytämiseksi. Jälkimmäinen ominaisuus on hyödyllinen, kun halutaan optimoida hakusanoja ja tehostaa mainonnan tuottavuutta. 

Klikkimainonta ei ole ainoa tapa lisätä näkyvyyttä ja myyntivolyymia. Erilaisilla tarjouskampanjoilla voit madaltaa ostokynnystä ja rohkaista kävijöitä ostoon. Etsy tukee lukuisia eri tarjousmuotoja, kuten tuote tai kauppakohtaiset prosenttialennukset tai kupongit. Voit itse valita, haluatko alentaa vain tiettyjä tuotteita vai kaupan koko tarjonnan. Alennuksia kannattaa tarjota vähintään ostosesonkien (joulu, kesä, black friday) yhteyteen.

Älä unohda Etsyn ulkopuolista mainontaa! Sosiaalisen median kanavat voivat osoittautua kultaakin kalliimmiksi pienille yrityksille. Laajan näkyvyyden lisäksi mahdollistat asiakkaiden sitouttamisen brändiisi, voit jakaa alennuskoodeja tuotteillesi ja paljon muuta. Etsy mahdollistaa kaupan yhdistämisen yrityksesi sosiaalisiin medioihin ja voit jakaa sisältöä suoraan Etsystä kaikkiin käytössä oleviin kanaviin.

Verkkokauppaviidakossa seikkailemiseen kannattaa ottaa avuksi kokenut kumppani. YAP:n osaavat matkanjohtajat vievät yrityksesi kansainvälisille hallitusti markkinoille. Ota yhteyttä niin keskustellaan, miten voisimme parhaiten auttaa!