Blogi

eBay – myynnin aloittaminen ja kasvattaminen

Palaa blogiin

eBay on yksi maailman tunnetuimmista ja pitkäikäisimmistä verkkokauppapaikoista, joka tarjoaa alustan sekä uusien että käytettyjen tuotteiden myyntiin ja ostamiseen. Mutta onko myynnin aloittaminen eBayssa helppoa? Entä mitä toimenpiteitä myynnin kasvattaminen vaatii?

Lue myös: eBay – kansainvälinen verkkokauppa-alusta

Myynnin aloittaminen

Myyntitilin luominen ja eBay-myynnin aloittaminen on miellyttävän helppoa. Myyjätilin luomiseen tarvitset joko pankkitilin tai luottokortin tiedot, verotustiedot sekä henkilöllisyystodistuksen. Seuraavana steppinä asetat tilillesi lähetys-, palautus- ja maksukäytänteet ja voit alkaa listaamaan tuotteita! Huomaa, että EU:n sisälle rekisteröityjen yritysten tulee odottaa eBayn verifiointia ennen ensimmäisten listausten luomista.

Vaikka eBayssa voi myydä ja ostaa melkein mitä vaan, on heilläkin kattava lista tuoteryhmistä, joiden myynti on rajattu tai kokonaan kielletty. Myyjä on aina itse vastuussa siitä, että tuotteet ovat verkkokauppa-alustan sallimia. 

Lue myös: Amazon vs. eBay –  erot ja yhtäläisyydet

Myynnin kasvattaminen

eBayssa mielenkiintoisena ominaisuutena listauksien optimoinnille tulee vastaan kategorioita valittaessa. Pääkategoria tulee valita huolella, sillä sen merkitys listauksen löydettävyydelle on merkittävä. Sen lisäksi voit valita toisen kategorian, johon listaus kuuluu. Näin voit lisätä näkyvyyttä kohderyhmäsi keskuudessa.

Toinen myyntiä edistävä toiminto on eBayn “item specifics” tagit. Listausta luodessasi eBay velvoittaa muutaman pakollisen tunnisteen lisäämisen, jotka vaihtelevat kategorioittain. Näiden tagien avulla lisäät tuotteesi näkyvyyttä eBayssa sekä kolmannen osapuolen hakukoneissa.

Lue myös: Amazon markkinointi – miten erottautua kilpailijoista

Koska eBay mahdollistaa myös huutokaupan, on ilmeistä että listauksia luodessa myyjän täytyy valita, onko tuote myynnissä kiinteällä hinnalla, voiko siitä tehdä tarjouksia, vai sallitko molemmat tavat listaukselle.

Voit markkinoida eBayssa mainostamalla suoraan listauksiasi tai luomalla kampanjakoodeja ja kuponkeja. Ota markkinoinnin tueksi sosiaalinen media ja globaali mainonta, jotta voit tavoittaa ostajia mahdollisimman laajalta alueelta.


Osaavat matkanjohtajamme keskustelevat kanssasi mielellään yrityksesi potentiaalista verkkokauppaviidakossa – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.