Blogi

Raivaa tie Amazoniin: verkkokauppaviidakossa tuloksellinen myynti vaatii jatkuvia toimenpiteitä

Palaa blogiin

Artikkelisarjamme perustuu lukuisiin keskusteluihin ja kokemuksiin eri toimialoja edustavien asiakkaiden kanssa. Käymme artikkeleissa läpi yrityksen päättäjiä pohdituttavia aiheita, kun he harkitsevat kansainvälisen kasvun vauhdittamista Amazon-verkkokauppamyynnin avulla.

Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa asiakas harkitsi kansainvälisen digitaalisen tuotemyynnin aloittamista tulevaisuuden kasvun varmistamiseksi. Eri vaihtoehtoja punnittuaan hän päätyi hyödyntämään Amazon-verkkokauppa-alustaa, sillä Amazonissa oli valmiiksi saatavilla riittävä määrä kysyntää kohtuullisella investoinnilla. Kansainvälistymisen kumppaniksi valikoitui Your Amazon Partners, jonka johdolla asiakasyritys alkoi raivaamaan tietä Amazoniin.

Sarjan toisessa osassa käynnistyi Amazon-hankkeen kartoitus ja suunnitteluvaihe. Tuotetun tiedon pohjalta luotiin toimenpidesuunnitelma, jonka avulla alkoi konkreettinen Amazon-markkinoiden valloitus. Kolmannessa osassa Amazon-myynti käynnistyi tuotteiden toimittamisella Amazon-varastoihin, tuotelistauksien lanseerauksella ja optimoinnilla.

Lue myös: Opas Amazonin valloitukseen

Verkkokauppaviidakossa suunnitelmia ja ennusteita pitää tarkistaa säännöllisesti


Asiakkaan tuotteet olivat nyt valituilla Amazon-markkinoilla myynnissä ja
salesBOOST-vaiheen tuoma jännitys alkoi haihtua. Tuotemyynnin käynnistymiseen olivat kaikki osapuolet tyytyväisiä: se starttasi 24 tunnin sisällä lanseerauksesta. YAP:in suorittaman tuotelistauksien optimoinnin myötä myös orgaaninen myynti oli käynnistynyt mallikkaasti ensimmäisen kolmen viikon aikana.

Nyt oli oikea hetki pysähtyä ja suunnata katse tuleviin toimenpiteisiin. 

Ensimmäisenä YAP:in tehtävänä oli päivittää ensimmäisen vaiheen kysyntä- ja myyntiennuste vastaamaan toteutunutta ja myös tulevaa myyntiä. Logistiikkasuunnitelma tarkistettiin ja varastoeriä optimoitiin ylöspäin, jotta sold out -tilanteelta vältyttäisiin seuraavien 12 kuukauden aikana. Lisäksi käytiin huolellisesti lävitse Amazonin sisäisen ja ulkoisen markkinoinnin ajoitus ja budjetti. Ensimmäisen vaiheen suunnitelmiin tehdyt muutokset olivat hienovaraisia, mutta tärkeitä.

 

Verkkokauppaviidakossa kannattava myynti varmistetaan jatkuvien palveluiden avulla


Jatkuvien palvelujen osalta asiakas päätti ulkoistaa ensimmäisen linjan asiakaspalvelun YAP:lle. Tämä oli järkevää, sillä Amerikan Amazon-markkina vaatii runsaasti päivittäistä englanninkielistä asiakaspalvelua, joka olisi vienyt paljon asiakkaan aikaa ja resursseja. YAP:in palvelutarjonta vastasi tähän tarpeeseen täydellisesti. 

Jatkuvan tuotemyynnin ja sen osa-alueiden optimointia tulevaisuudessa tarkasteltiin suhteessa kilpailuun Amazon-markkinassa. Mitä enemmän sillä on kilpailua ja mitä enemmän kilpailijat tekevät myyntiä edistäviä toimenpiteitä, sitä useammin asiakkaan tulisi vastata oman myynnin osalta kilpailijoiden tekemiin muutoksiin markkinassa. 

Kilpailun todettiin ensimmäisessä vaiheessa olevan kohtalaisen suurta ja siksi asiakas päätyi tilaamaan viikoittain tehtävää Amazon-myynnin optimointia kuukausiveloituksella. YAP pitäisi huolta asiakkaan tuotelistausten teknisestä ylläpidosta: jos jokin listaus painuisi hakutuloksissa alas, niin YAP nostaisi sen välittömästi ylemmäs. Palveluun sisältyivät myös kilpailijaseuranta, tuotelistausten algoritmioptimointi, markkinointikampanjat ja kuukausittainen raportointi asiakkaalle. 

YAP:in tarjoamien jatkuvien palveluiden avulla varmistettiin, että asiakkaan tuotemyynti Amazonissa pysyisi suunnitellulla tasolla ja tuottaisi riittävää katetta.

Artikkelisarjamme Raivaa tie Amazoniin esitti vaihe vaiheelta, miten YAP:n asiantuntijat auttavat asiakasyritystä kasvattamaan liiketoimintaansa Amazon-myynnin avulla. Jos olet miettinyt yrityksesi kasvun vauhdittamista Amazon-verkkokauppamyynnin avulla, olemme kumppanisi. 

Maksuttoman alkukonsultoinnin avulla analysoimme ja testaamme tuotteidesi Amazon-myyntipotentiaalin ilman, että yhtään tuotetta tarvitsee lähettää Amazonin varastolle. Älä siis turhaan epäröi, vaan ota yhteyttä. Tehdään yhdessä kansainvälistä kasvua ja nostetaan tuotteesi Amazonin parhaille kauppapaikoille.

Lue myös artikkelisarjan ensimmäinen osa: Raivaa tie Amazoniin: kuinka lähteä liikkeelle verkkokauppaviidakkoon?

Lue myös artikkelisarjan toinen osa: Raivaa tie Amazoniin: onnistuneen tutkimusmatkan verkkokauppaviidakkoon turvaa analyysi, kartoitus ja toimintasuunnitelma

Lue myös artikkelisarjan kolmas osa: Raivaa tie Amazoniin: verkkokauppaviidakossa Amazon-algoritmin kesyttäminen takaa parhaan myynnin

Lataa opas: Näin raivaat tuotteellesi tien verkkokauppaviidakkoon