Blogi

Näin toteutetaan onnistunut Amazon-markkinavalloitus

Palaa blogiin

Olemme Your Amazon Partnersilla rakentaneet avaimet käteen -periaatteella toimivan tavan yritysten Amerikan ja muiden Amazon-markkinoiden valloituksen aloittamiseksi.

Tässä artikkelissa käsittelemme prosessin eri vaiheita, ja avaamme onnistuneen valloituksen työnjakoa asiakkaan ja asiantuntijoidemme välillä.

 

1. Analyysi

Emme koskaan julkaise asiakkaiden tuotteita Amazonissa ilman perusteellista markkina-analyysia ja Amazon-strategiaa. Asiakkaan näkökulmasta näihin tarvittava valtava tietomäärä kerätään ja hyödynnetään näin helposti:

 • Asiakas toimittaa ennakkoon perustiedot tutkittavista tuotteista, sekä valitsee tutkittavat Amazon-markkinat. Monesti tuotekuvaukset löytyvät jo esimerkiksi verkkosivuilta, joten tämä vaihe ei vaadi asiakkaalta kovin suuria panostuksia. Kysymme tarkentavat lisäkysymykset aloituspalaverissa.
 • Asiantuntijamme analysoivat kohdetuotteita vastaavien tuotteiden kysynnän, katteen ja kilpailutilanteen markkinoilla. Selvitämme tuotteiden potentiaalin eri Amazon-markkinoilla ja nostamme esiin oleelliset havainnot tuoteryhmän tilasta ja kehityksestä. Lisäksi data sisältää tietoa tuotteiden ominaisuuksista hakutermien ja hyvin myyvien kilpailijoiden listausten perusteella. Esimerkiksi kohdetuotteen ollessa teltta-alusta, toimitamme kullanarvoista tietoa siitä, millaisia teltta-alustoja markkina haluaa. Esimerkkinä tästä voivat olla erilaiset ominaisuudet kuten ”iso”, ”pehmeä”, ”taitettava”, ”vedenpitävä”, jne. Selvitämme, mitkä asiakkaan tuotteen ominaisuuksista ovat kunkin markkinoiden asiakaskunnalle oleellisimpia.
 • Analyysin lopuksi käymme havainnot, dokumentit ja ehdottamamme Amazon-strategian läpi asiakkaan kanssa, jolloin kokonaiskuva markkinavalloituksesta yksityiskohtineen kirkastuu. Mikäli keskustelussa tulee tarkentavia huomioita Amazon-strategiaan liittyen, päivitämme toimintasuunnitelmaa tarvittavilta osin. Näin lopullinen päätös Amazoniin lähtemisestä voidaan perustaa varmistettuun tietoon ja tuotto- ja kululaskelmat ovat varsin tarkkoja.

 

2. Amazon-tilinavaus, listausten teko ja tuotteiden toimitus Amazonin varastolle

Kun analyysivaiheen tulosten perusteella on tehty päätös edetä strategian mukaisesti Amazon-myyntiin, edetään seuraavien vaiheiden kautta.

 • Asiantuntijoillamme on kokemusta useiden Amazon Seller Central -tilien onnistuneesta avaamisesta. Luomme tilin asiakkaan toimittamien tietojen perusteella. Viime aikoina Amazon on ottanut käyttöön videopalaverit tilinomistajan henkilöllisyyden varmistamiseksi. Tätä varten varaamme asiakkaalle puolen tunnin palaverin Amazonin kanssa. Kyseisessä palaverissa käytännössä verrataan passikuvaa henkilön kasvoihin.
 • Tuotelistausten luonti. YAP:lla on kokemus kymmenien tuotelistausten tekemisestä, joten hoidamme tämän mielellämme asiakkaan puolesta. Verkostomme kautta hoidamme listaukset mihin Amazon-markkinaan tahansa optimoidulla tavalla, kohdennettuna juuri niille asiakkaille, jotka todennäköisesti tuotteen ostavat. Myös juuri kyseisessä Amazon-markkinassa edukseen erottuvat tuotekuvat ja brändielementtien lokalisoinnit hoituvat toimestamme mikäli näihin tarvitaan uutta tai tunnistetaan muokkaustarvetta. Jos asiakkaalla kuitenkin on jo olemassa laadukkaat kuvat tuotteista, riittää, että editoimme kuvat parhaan Amazon-konversion saavuttaviksi.
 • Tuotteiden pakkaus ja lähetys Amazoniin. Tämä on vaihe, jossa asiakkaan työpanosta tyypillisesti tarvitaan eniten. Seuraavat asiat tulee varmistaa:
  • Pakkaukset. Mikäli kyseessä on tuote, jonka pakkaus näkyy tuotekuvissa (esim. elintarvike), tulee pakkaus mielellään olla kohdemarkkinan kielellä. Esimerkiksi Saksassa myy parhaiten saksankieliset pakkaukset. Tämä ei kuitenkaan ole kiveen hakattu sääntö. Mikäli saksankielisiä pakkauksia ei ole saatavilla, englanninkieliset käyvät monessa tapauksessa varsin hyvin. Suomenkielisiä sen sijaan emme suosittele.
  • Usean tuotteen bundlet. Mikäli tuotteita myydään määräbundleissa eli samaa tuotteita esimerkiksi viiden kappaleen pakkauksissa, tulee viisi tuotetta pakata samaan pakkaukseen.
  • Amazonin labelit. Amazon vaatii jokaiseen tuotteeseen ns. item labelin ja jokaiseen kuljetuslaatikkoon, joka sisältää useita tuotteita ns. carton labelin. Lataamme molemmat labelit asiakkaan puolesta asiakkaan Amazonin myyntitilistä, jolloin asiakkaan tarvitsee vain tulostaa ne tarroiksi ja liimata paikoilleen.
  • Varoitustarrat. Joissain tapauksissa tuotepakkauksiin tulee kiinnittää varoitustarrat. Näin tulee menetellä esimerkiksi, kun tuote on painava tai tuotepakkauksessa on tukehtumisvaara. Ohjeistamme asiakasta tarvittavien tarrojen lisäämiseksi.

 

3. Tuotteiden markkinointi, listausten kehitys ja asiakaspalvelu

Kaikki loput vaiheet tuotteiden saapumisen jälkeen voidaan ulkoistaa Your Amazon Partners -tiimillemme. Hoidamme asiakkaan puolesta tuotteiden markkinoinnin Amazonin sisällä ja ulkopuolella, listausten kehityksen ja Amazonin vaatiman asiakaspalvelun. Käytännössä asiakkaan tarvitsee vain lähettää lisäeriä Amazonin varastolle yhteyshenkilömme näin ilmoittaessa.

Kuten yllä olevista vaihekuvauksista näkee, Your Amazon Partners -tiimimme osuus työmäärästä on suuri, noin 90-95 %. Hoidamme tai ohjeistamme asiakasta koko prosessin ajan, jolloin asiakkaan ei tarvitse olla Amazon-asiantuntija. Lupaamme myös, että tunnet Amazon-myyntisi olevan hyvin ja luotettavasti hoidettu.

Mikäli tässä artikkelissa kuvattuun prosessiin tai muuten Amazon-myyntiin liittyen nousee kysymyksiä, otathan meihin yhteyttä. Meidän kanssamme sinun ei tarvitse arvailla!