Blogi

Miksi tavaramerkki kannattaa rekisteröidä Amazonissa?

Palaa blogiin

Yritykset käyttävät brändien kehittämiseen rutkasti rahaa, sillä niiden avulla tuotteet erottuvat markkinoilla kilpailijoiden vastaavista tuotteista. Brändin avulla saadaan myös selvää kilpailuetua, sillä se viestii laadusta ja tietynlaisesta elämäntyylistä, jota ostajat tavoittelevat hankkiessaan brändin tuotteita. Siksi brändin rekisteröiminen Amazonissa kannattaa. Rekisteröitymällä suojaat omaa tavaramerkkiä ja saat samalla käyttöösi Amazonin monipuoliset brändityökalut. 

Brändin rekisteröimisen hyödyt Amazonissa

  • Estät kopioijat. Ulkomaisilla tavaramerkkioikeuksilla ei ole vaikutusta esimerkiksi Kiinassa. On ikävä tosiasia, että Amazonissa, kuten muissakin kanavissa, on myyjiä, jotka rikkovat brändien omistajien oikeuksia. Kun brändi on rekisteröity Amazonissa, on brändin omistajalla paremmat mahdollisuudet suojata tuotteitaan muun muassa Amazonin oman tukitiimin avulla.
  • Voit tuottaa A+ sisältöä. Rekisteröityneet brändit voivat lisätä tuotelistauksiin enemmän sisältöä. Aiemman seitsemän kuvan sijaan voit ladata huomattavasti suuremman määrän tuote- ja brändikuvia.
  • Mahdollisuus lisätä tuotevideoita listauksille ja Amazonin live stream -osioon. Kokemuksemme mukaan tuotelistaukseen lisätyllä videolla voi olla merkittävä vaikutus konversioon. 
  • Saat käyttöön Storefront-sivun. Storefront on brändin oma sivu Amazonissa, jossa voi muun muassa kertoa brändistä ja sen tuotteista. Storefrontiin voi lisätä linkkejä tuotelistauksiin, joten se on käytännössä kuin verkkokauppa Amazonin sisällä.
  • Pääset hyödyntämään yläbannerimainokset. Rekisteröidyillä brändeillä on mahdollisuus näyttää mainoksia hakusivujen yläbannerissa. Normaalisti mainokset näkyvät hakusivujen tuotepaikoilla ja tuotelistausten sisällä.
  • Uudet seuranta- ja raportointityökalut. Amazon tarjoaa rekisteröidyille brändeille laajemmat mahdollisuudet seurata asiakkaiden haku- ja ostokäyttäytymistä, sekä heidän demografisia tietojaan.

Brändirekisteröinti Amazonissa ei siis pelkästään suojaa tavaramerkkiä, vaan voi myös lisätä brändin uskottavuutta ja parantaa tuotteiden konversiota merkittävästi.

Kuinka brändi rekisteröidään Amazonissa

Suosittelemme rekisteröintiin Amazonin IP Accelerator -ohjelmaa. Perinteisellä tavalla rekisteröinti kestää useita kuukausia, jopa vuoden, kun taas IP Accelerator -ohjelmalla lyhimmillään pari viikkoa. Ohjelman idea on, että Amazon tarjoaa käyttöönsä lakitoimistoja, jotka tekevät rekisteröinnin esimerkiksi Amerikassa USPTO:lle (The United States Patent and Trademark Office). Myyjä saa Amazonin brändiominaisuudet käyttöönsä jo tässä vaiheessa. Brändin rekisteröinti yhdessä kategoriassa maksaa hieman yli 1000 euroa. YAP auttaa mielellään brändisi rekisteröinnissä, joten sinun ei tarvitse olla tämän prosessin asiantuntija. 

Ota yhteyttä!