Blogi

Miksi myyntijohdon kannattaa kiinnostua Amazonista?

Palaa blogiin

Uuden markkinan valloittaminen on yleensä aikaa vievä ja kallis prosessi, jonka lopputuloksesta ei aina ole varmuutta laajankaan markkina-analyysin tulosten perusteella. Amazon-myynnin avulla voi testata ja myös hankkia uskottavuutta uudella markkinalla.

Tässä artikkelissa kerromme, miten yritys voi hyötyä Amazonista osana kansainvälistymisstrategiaansa ja mitä myynnin aloittaminen siellä vaatii.

 

Amazon-myynti on teknisesti helppoa aloittaa

  • Erillistä verkkokauppaa ei tarvitse perustaa, sillä Amazon tarjoaa myyjien käyttöön kauppa-alustan, jonne on hyvin yksinkertaista luoda tuotelistaukset. Markkinasta riippuen alustalla vierailee päivittäin miljoonia ihmisiä. Amazonissa on siis valmiiksi runsaasti liikennettä toisin kuin yrityksen omassa verkkokaupassa, jonne pitää erilaisin markkinoinnin keinoin saada lisää kävijöitä.
  • Amazon tarjoaa maksupalvelut. Asiakkaiden maksuista vähennetään Amazonin kulut ja jäljelle jäävä summa tilitetään automaattisesti myyjän tilille kaksi kertaa kuukaudessa. Asiakkaat luottavat Amazonin alustaan, jolloin he uskaltavat ostaa tuntemattomaltakin brändiltä vailla pelkoa rahojen menettämisestä.
  • Automatisoitu logistiikka. Myyjän valitessa FBA-myyntimallin, hoitaa Amazon varastoinnin, toimitukset asiakkaille ja asiakaspalautukset automaattisesti ilman, että myyjän tarvitsee käyttää niihin aikaansa.

 

Amazon tarjoaa parhaan tavan testata markkinaa

  • Amazon-myynti on verrattain helppoa ja nopeaa aloittaa. Mikäli yrityksen tavoitteena on aloittaa myynti uudella markkinalla, kuten USA:ssa, Amazon on hyvä tapa kerätä tietoa suoraan loppuasiakkailta. Amazonissa asiakkailla on mahdollisuus jättää tuotearvosteluita, jotka ovat esimerkiksi tuotteen kehittämisen kannalta arvokkaita.

 

Amazonista saadaan tietoa jo ennen myynnin aloittamista

  • Kilpailijadataa voidaan hyödyntää eri tavoilla, jolloin esimerkiksi potentiaalinen myynti ja kate voidaan laskea ilman, että yritys tekee minkäänlaisia myyntipanostuksia Amazonissa. Lisäksi vastaavien tuotteiden hakuvolyymien ja hakusanojen perusteella voidaan saada hyvä kuva siitä, millaisia tuotteita ihmiset hakevat ja ostavat. Ennen varsinaisen myynnin aloittamista on hyvä tehdä faktaan pohjautuva myyntiennuste tuotteelle, jonka perusteella logistiikka ja varastointierät on helpompi sovittaa kysyntään.

 

Uskottavuutta uudella markkinalla

  • Amazonin arvostelut vaikuttavat myös muissa kanavissa. Amazon-arvostelut ovat hyödyllisiä myyjän lisäksi myös potentiaalisille asiakkaille. Asiakkaat lukevat arvosteluja ennen ostopäätöksen tekemistä. Hyvät arvostelut saaneella tuotteella on merkittävä etu verrattuna huonommin arvosteltuihin kilpailijoihin. Amazon-arvostelut eivät vaikuta asiakkaan ostopäätökseen ainoastaan Amazonin alustalla, vaan myös myyjän omassa verkkokaupassa ja jälleenmyyjien liikkeissä. On tavallista, että asiakkaat hakevat tietoa brändeistä Amazonista, vaikka ostaisivatkin muualta kuin Amazonista.
  • Uskottavuus jälleenmyyjien keskuudessa. Olemme törmänneet tapauksiin, joissa kohdemarkkinalla toimiva jälleenmyyjä on vaatinut yritykseltä näyttöjä tuotteen laadusta ja onnistuneesta Amazon-myynnistä. Arvosteluja eivät siis lue pelkästään kuluttajat, vaan myös potentiaaliset yhteistyötahot. On myös helpompi mennä uuteen neuvottelupöytään, kun omien tuotteiden laadusta ja myynnistä on esittää dataa kohdemarkkinan jälleenmyyntiverkostolle.

 

Myyntijohtaja! Mikäli yrityksesi tavoitteena on laajentaa myyntiä uudelle markkinalle, tarjoaa Your Amazon Partners testatun tavan analysoida kohdemarkkinan dataa Amazonissa. Lisäksi voit ulkoistaa Amazon-työn ja ylläpidon meille: käytössäsi on silloin markkinoiden laajin valikoima jatkuvia palveluja tuotemyynnin kasvattamiseen eri kohdemarkkinoilla.

Varaa veloitukseton konsultaatio kanssamme. Kerromme mielellämme, miten yrityksesi voi hyödyntää Amazonia kansainvälisessä kasvussaan ja kuinka me voimme siinä auttaa.

Ota yhteyttä!

Viljami Frank
044 263 7012
viljami@yapgrowth.eu